Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse Istanbul’dan Almalısınız? – II

Teknotel Blog-Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse istanbul-2

Bilgi teknolojisi altyapılarının her türlü tehdide karşı, kesintisiz ve verimli bir şekilde çalışması için veri merkezi çözümlerinin global standartlarda profesyonel hizmet ile sağlanması gerekir. Üçleme yazı dizimizin ilkinde veri merkezi tercihi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlardan Güçlü Network Yapısı, Yüksek Uptime Süresi ve Enerji Kapasitesinden ve Telehouse Istanbul’un bu çerçevede firmanıza sunacağı ayrıcalıklardan bahsetmiştik. Serinin ikinci yazısında ise İklimlendirme Sistemleri ve Fiziksel Güvenlik Önlemlerinden bahsedeceğiz.

4- Modern İklimlendirme Sistemleri

Veri merkezleri, sıcaklık ve nemin sürekli kontrol edildiği, elektrik kaynağının stabil ve kesintisiz olduğu özel şekilde iklimlendirilmiş alanlar olmalıdır. Çünkü veri merkezlerinde yer alan depolama aygıtları, yedekleme cihazları, network bileşenleri ve sunucu gibi BT ekipmanlarının üreticinin belirlediği değerlerde soğutulması, nem akışı ve havanın temizlenmesi gibi bir takım gereksinimleri vardır. Bir başka deyişle, sürekli çalışan bu cihazların genişleyen iş hacmi, ürettikleri ısı ve artan sayıları nedeniyle iklimlendirilmiş hava şartlarının devamlı kontrol edilerek hassasiyetle değerlendirilmesi gerekmektedir. Telehouse Istanbul, bahsetmiş olduğumuz elverişli ortamlarda müşterilerine veri merkezi hizmetleri sağlamaktadır. Konvansiyonel sistemlerin yanı sıra ileri teknoloji iklimlendirme sistemlerinin kullanıldığı Telehouse Istanbul Veri Merkezi’nde sistemler 2N+1 yedekli olarak ve kesintisiz bir şekilde çalışır. Böylelikle, iş süreçleriniz herhangi kriz veya kesinti durumunda kesintiye uğramaksızın olağan akışında devam eder. Ayrıca, yıllık enerji kullanım maliyetleriniz düşerken yüksek performans elde edersiniz.

5- Fiziksel Güvenlik Önlemleri

Veri merkezi güvenliği ve veri bütünlüğü idari ve teknik tedbirlerin yanı sıra kesintisiz güvenlik kontrolleri ile sağlanmaktadır. Bir veri merkezinde olması gereken ve veri güvenliğiniz için hayati önem taşıyan fiziksel güvenlik önlemleri ise tesisin yer aldığı konum, potansiyel tehditlerin önceden belirlenmesi, geçiş kontrol sistemleri, yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlere karşı alınmış önlemlerin yanı sıra mevzuata uyum gibi birçok unsuru barındırır.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı sertifikasına sahip Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, dünyanın dört bir yanında 7/24 kesintisiz çalışması gereken şirketlerin karşılaşacağı sorunları bilir ve bunlara doğru çözümleri üretir. Yedekli elektrik, enerji ve soğutma önlemlerini içeren Tier3+ seviyesinde data center güvencesi sunan Telehouse Istanbul, dışarıdan herhangi bir müdahaleye gereksinim duymadan 72 saatlik kesintiye karşı koyarken %99,999 kullanılabilirlik sunar.

En Son Teknoloji Güvenlik Önlemleri ile Kesintisiz Erişim

İstanbul’un oldukça önemli ve işlek iş merkezilerinden biri olan Kozyatağı bölgesinde, metro istasyonunun hemen çıkışında yer alan Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi son teknoloji güvenlik sistemleriyle kesintisiz erişim sunarken, fiziksel güvenlik konusunda uyguladığı üst düzey önlemler ile sektöre öncülük ediyor.

Veri merkezi servislerinin Cloud ve Kurumsal İnternet gibi birçok ayrıcalıklı hizmet ile birlikte sağlandığı Telehouse Istanbul’un; enerji, iklimlendirme, yangın/su baskını, deprem koruma ve elektronik/fiziki güvenlik alt yapıları dünyadaki tüm diğer Telehouse işletmeleri gibi, en üst düzeyde sağlanır. Verileriniz ve BT altyapınız Telehouse Istanbul Veri Merkezi’mizde güvenle muhafaza edilirken, fazla enerji tüketimine bağlı harcamalarınız da kontrol altına alınmış olur.

Serimizin üçüncü ve sonuncu yazısında veri merkezi hizmeti almayı planladığınız firmada bulunması gereken ve firmanızın kurumsal işleyişini yakından ilgilendiren unsurları açıklamaya devam ederken Telehouse Istanbul Veri Merkezi’nin uluslararası standartlarda sağladığı profesyonel servislerinin fark yaratan diğer özelliklerinden bahsedeceğiz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse Istanbul’dan Almalısınız? – II ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz