Veri Merkezi (Data Center) Ne İşe Yarar?

Teknotel Veri Merkezi (Data Center) Ne İşe Yarar?

İşletmeler, çeşitli ihtiyaçları dolayısıyla veri merkezi kullanmayı tercih etmektedir. Veri merkezleri hosting yani site barındırmanın yanı sıra bir veri tabanının saklanması yahut bir işletmeye özel bilgilerin barındırılması hizmetini de kapsamaktadır. Veri merkezleri internet üzerinden yetkili erişime açık tutularak her zaman ve her yerden ulaşılabilir olmalıdır. İşletmelerin değişen ihtiyaçlarına göre veri merkezi çözümleri ortaya konulabilmektedir.

Veri Merkezi Çözümleri Nelerdir?

Bir veri merkezinde ne saklanır sorusu akla gelebilir. Veri merkezlerinde genel itibari ile sitelerin çeşitli bilgileri ve çoklu ortam bilgileri bulunmakla birlikte çeşitli işletmelerin verileri de depolanabilmektedir. Veri merkezleri sayesinde farklı fiziksel ortamda bulunan müşteriler yetkilendirilmiş bir şekilde verilere erişim sağlayabilir.

E-posta barındırma, ERP çözümleri, çeşitli iş uygulamalarının özel portalleri, evrak işleme ve yönetim sistemleri, iş zekâsı ile ilgili hizmetleri veri merkezi hizmetleri kapsamında yer almaktadır. Veri merkezi çözümleri bunlar ile sınırlı olmayıp daha farklı ve sofistike hizmetler de sisteme dahil edilebilir.

Şirketlerin veri merkezi çözümleri ile tanışmasının çeşitli nedenleri vardır. Bu nedenlerden en önemlisi maliyettir. İşletmeler kendi veri merkezlerini kurarak maliyet ve zaman açısından pek de verimli olmayan bir karar vermiş olurlar. Bunun yerine çeşitli veri merkezi sunan firmaların sunduğu hizmetlerden yararlanmak daha mantıklı olacaktır. Bunun yanı sıra bir veri merkezinin bakımı da ekstra maliyet ve zaman kaybına neden olacağından dolayı bu hizmeti satın almak daha uygun olacaktır.

Veri Merkezi Çözümlerimiz İle Tanışın

Teknotel olarak sizlere sunduğumuz veri merkezi çözümlerimiz ile tanışabilirsiniz. Firmamız size özel çözümler sunmaktadır. Telehouse Istanbul işbirliği ile dünya çapında faaliyet gösteriyoruz. İstanbul Kozyatağında konumlu veri merkezimiz ile işletmelere veri merkezi çözümleri sunmaktayız. Teknotel, kesintisiz çalışması gereken akıllı işletmeler için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in Cloud platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi (Data Center) Ne İşe Yarar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz