Alan Adınız İnternette Adresinizdir

Domain Name yani Türkçesi ile Alan Adı sizin veya kurumunuzun web sitenizin internet üzerindeki adresidir. İnternet kullanıcıları bu adresler olmadan istedikleri web sitelerine sadece IP adresleri vasıtası ile ulaşabilirler. Aslında alan adları sunucu veya serverların karşılıklı birbirlerini tanımalarını sağlayan IP adreslerinin basitleştirilmiş halidir. Alan adı IP adresinden daha akılda kalıcıdır.

Kullanıcı gitmek istediği web adresinin alan adını yazdığında ilk önce tarayıcı bunu IP adresine çevirir sonrada kullanıcıyı bu adrese yönlendirir. Herkesin IP adreslerini bilemeyecekleri veya hatırlamayacakları göz önünde tutulursa alan adları çok kolay ve akılda kalıcı bir sistemdir. İnternet sağlayıcısı veya hosting servisi veren firmalardan alan adı alınabilir. Fakat ilk önce web sitesi alan adı sorgulama yapılarak istenilen alan adının kullanıma açık olup olmadığını kontrol etmek gerekir.

Alan Adı Neden Önemlidir

Alan adları satın alınan değil kiralanan bir hizmettir. En az bir yıl en fazla da on yıl olma üzere alan adlarını kiralarsınız. Alan adı internet üzerinden yapacağınız iş veya vereceğiniz hizmet noktasında kilit rol oynamaktadır. Alan adı yapacağınız işi temsil eder. Bir başka deyişle, domain name’iniz sizin markanız olacaktır. Bu sebeple bir alan adı seçerken şunlara dikkat etmenizi önemle tavsiye ederiz;

  • Akılda kalıcı olmasına dikkat etmelisiniz,
  • Çok uzun alan adlarından uzak durmalısınız,
  • Farklı anlama gelebilecek kelimelere dikkat etmelisiniz,
  • Alan adınız yapacağınız işe, markanıza yani firmanıza uygun olmalı,
  • Alan adınız için doğru uzantı seçmelisiniz. Gerekirse “tr” seçeneğini de almalısınız.

Alan adınızı seçerken çok iyi düşünmeli ve araştırma yapmalısınız. Sonrasında ise web sitesi alan adı sorgulama ile bu seçeneklerin hangisinin uygun olduğunu sorgulayarak satın almalısınız.

İnternetteki Etkili Başrol Oyuncunuz

Alan adınız sizin internetteki en etkili reklamınızdır. Hedefinize ulaşmanızı sağlamaktan sizi tanıtmaya kadar birçok faydası bulunmaktadır. Günümüzde birçok alan adı seçeneği önceden alınmıştır. Bu açıdan gittikçe orijinal alan adları bulmak zor hale gelmektedir. Eğer size uyacak bir alan adı buldu iseniz hemen web sitesi alan adı sorgulama ile uygun olup olmadığına bakın. Uygun ise kaçırmadan satın alın.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

 

Alan Adınız İnternette Adresinizdir ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz