Teknotel Cloud Servisleri ile Veri Kaybınız Olmasın!

Teknolojinin gelişmesi, paylaşılan veri miktarını artırdığı gibi bu verilerin güvenle saklanması ve erişilebilir olması açısından da modern imkânlar sunmaya başladı. Bu dijital dönüşüm ile beraber, işletmelerin hedefleri, karşılaştıkları zorluklar ve dolayısıyla BT altyapıları da büyük bir değişim içine girdi. Bir başka deyişle, internetin hayatımızın her alanına girmesi veri depolama noktasında firmaları online kaynak kullanımına yönlendirirken veri merkezi ve cloud servislerine olan talebi de artırdı.

Verilerin saklanması ve korunması, uzun zamandır firmaların en önemli gündem maddelerinden birisidir ve bu bilgilerin her zaman çalışır, kolay erişilebilir, kesintisiz ve güvenle saklanıyor olması gerekir. Aksi halde, operasyonel süreçlerin aksaması veya durması firmalar için pek çok açıdan istenmeyen kayıplara neden olabilir. Zira veri erişiminin kesilmesi durumunda söz konusu verilerin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi zaman alırken itibar ve maddi kayıpları da beraberinde getirir. Veeam tarafından gerçekleştirilen ve dünya çapında 1.500’den fazla kuruluşun katıldığı anket sonuçlarına göre, küresel çapta kuruluşların %95’i beklenmeyen kesinti süreleri yaşadığını ve her yıl sunucularından en az %10’unun minimum bir kez kesintiye uğradığını ifade ediyor.

Teknotel-Ddos-saldirisi-nedir-nasil-korunulur-300x200 Teknotel Cloud Servisleri ile Veri Kaybınız Olmasın!

Kesinti ve verilere tekrar ulaşılmasına kadar geçen süre farklı maliyetlere yol açabilir. Anket sonuçlarına göre en sık görülen olumsuz etki ve en endişe verici unsur, müşteri güveni kaybının yaşanması. Buna göre, katılımcıların %51’i kesintilerin müşteri ilişkilerine zarar verdiğini ifade ederken %44’ü marka bütünlüğünü zedelediğini söylüyor. Buna karşın kesintilerden olumsuz etkilenenler, yalnızca müşteriler değil. Çalışanlar da olumsuz etkileniyor. Çalışan güveni kaybı, kesinti süresi etkilerinde üçüncü sırada yer alıyor. Buna göre firmaların %33’ü yaşanan kesintilerin çalışan güven kaybına neden olduğunu ifade ediyor.

Modern Yedeklemede Cloud Etkisi

Global anlamda veri akışının hızlanması, yedekleme yöntemlerini her zamankinden daha zor hale getirirken harici disk gibi geleneksel yöntemler çoktan işlevini kaybetti. Ayrıca siber saldırıların sektör fark etmeksizin etkisini artırmasının yanı sıra farklı yöntem ve şekillerle ortaya çıkması teknolojik ve modern yedekleme çözümlerine yönelik ihtiyacı da artırdı. Bu yöntemlerin en başında ise Bulut Yedekleme”, bir başka deyişle “Cloud Backup” yer alıyor. Günümüzde firmaların %50’ye yakını, birincil yedekleme çözümü olarak bulut tabanlı servisleri tercih ettiğini ifade ederken bu rakamın 2022 senesi itibari ile %75’i geçeceği öngörülüyor.

Yedekleme süreçlerinde gerçekleştirilen modernizasyon, geleneksel veri korumaya yöntemleri için atanan kaynakların daha tasarruflu kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Böylece bu kaynaklar firmanın rekabet avantajı sağlayabileceği yeni proje veya alanlara aktarılabilir. Gene aynı anketten çıkan sonuçlara göre modern yedekleme yöntemlerinden Cloud Backup’ı tercih eden firmaların veri yedekleme ve koruma maliyetlerinden %50 oranında tasarruf ederken yedekleme ve kurtarma verimliliğinde de %60 civarında artış elde etmektedir.

Firewall ve DDoS Protection gibi güvenlik önlemleri sistemlerinizin korunmasında tek başına yeterli olmayacaktır. Mutlaka Disaster Recovery ve Cloud Backup çözümlerini de kullanmanız, veri kaybı yaşamama noktasında büyük önem taşır.

Neden Teknotel Cloud Backup ve Disaster Recovery’i Tercih Etmelisiniz?

Veri güvenliği artık her işletme için önemlidir. Ancak buna yönelik çözümlerin de çağa uygun ve modern yöntemlerle geliştirilmesi gerekmektedir. Çünkü artık geleneksel araçlar günümüzün değil dünün ihtiyaçlarına yanıt verebilirken günümüzde, talepleri karşılayabilen, anında kurtarma ve hızla yeniden kullanım imkânı sunabilen yöntemlere ihtiyaç vardır. Bu noktada, Teknotel Telekom’un dünya çapında yaygın olarak kullanılan Veeam® Backup & Replication™ veri koruma platformu üzerinde çalışan Cloud Backup servisi, iş ihtiyaçlarınız doğrultusunda verilerinizin doğru konuma aktarılması, sıra dışı faaliyetlere karşı koruma, uçtan uca çözüm gibi sektör lideri yaklaşımlar benimser. Bu sayede, işletmenizin kullanmayı tercih ettiği tüm altyapılarda, veri koruma ile veri taşınabilirliğinin yanı sıra güvenlik, uyumluluk yönetimi, yedekleme süreçlerinden tasarruf, operasyonel süreçlerin yalın hale gelmesi, anında yedekleme ve hızlı kurtarma gibi pek çok ihtiyacınıza cevap verir.

Teknotel-Ddos-saldirisi-nedir-nasil-korunulur-300x200 Teknotel Cloud Servisleri ile Veri Kaybınız Olmasın!

Öte yanda Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Disaster Recovery hizmeti sunarak doğru çözümler üretir ve şirketinizin sorunsuz çalışmasını Tier 3+ seviyesinde %99.999 Uptime süresi ile, 7/24 monitoring ederek destekler. Ayrıca Teknotel Telehouse Istanbul Veri Merkezimizde verileriniz barındırılırken iki farklı lokasyonda yer alan sistemlerimiz, DR planlarınız doğrultusunda kullanıma sunulmaktadır.

Sonuç olarak…

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken bu perakende işletmecileri için profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de perakendecilere kesintisiz bir deneyim sunar. Birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Teknotel Cloud Servisleri ile Veri Kaybınız Olmasın! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz