Bulut Çözümleriyle Dijital Dönüşümde Büyük Başarı

Teknotel Bulut Çözümleriyle Dijital Dönüşümde Büyük Başarı

Dijital dönüşüm, bir kurumu ve organizasyonel etkinliğini BT hizmetleriyle optimize eden herhangi bir dönüşümü tanımlamak için kullanılan geniş anlamlı bir terimdir. Buradaki fikir dijital teknolojiyi sadece mevcut hizmetleri değiştirmek için kullanmak değil, aynı zamanda verimlilik seviyelerini, müşteri deneyimini ve daha fazlasını artırarak geliştirmektir.  Bununla birlikte, sağlam bir temel olmaksızın herhangi bir dönüşümün (ne kadar iddialı ve iyi planlanmış olursa olsun) başarıya ulaşması mümkün değildir.. Bu temel ise her zaman veri merkezidir.

Dijital Dönüşüm ve Bulut Bilişim Birlikteliği

69030107_m-1-232x300 Bulut Çözümleriyle Dijital Dönüşümde Büyük BaşarıDijital Dönüşüm, farklı endüstriler için farklı şeyler ifade eder ve farklı zorluklar doğurur. Örneğin, finans dünyasında, dijital dönüşüm, öncelikle dijital bankacılık ve mobil ödemelerle ilgilidir; oysa sağlık ve sigorta sektörlerinde, dijital dönüşümü tartıştığımızda, hasta verilerinin nasıl depolandığı ve paylaşıldığından bahsediyoruz.

Bununla birlikte, hemen her durumda ve tüm endüstrilerde, dijital dönüşüm her zaman bulut çözümleriyle beraber ilerler. Finansta Bulut hizmetine geçiş daha yaygın hale geldi ve sağlık sektörü hasta profillerini saklamak ve demografik özelliklere uygun ve önceki hasta geçmişine dayanan yeni hizmetler oluşturmak için Bulut hizmetinin esnekliğinden yararlanıyor. Bu anlamda Bulut’un avantajları saymakla bitmez, gelin beraber birkaç ayrıştırıcı özelliğine bakalım:

Bulutun Fark Yaratan avantajları

Maliyet – Büyüklüklerinden bağımsız olarak, faaliyetlerini buluta geçirerek, işletmeler ekipman, altyapı ve yazılım harcamalarını azaltarak önemli miktarda sermaye tasarrufu sağlayabilir Ayrıca, ek iş gücüne gerek kalmaksızın, kendi veri merkezinizi yönetmenin getirdiği enerji tüketiminden de tasarruf edersiniz.

Ölçeklendirme – Ölçeklendirme, bir bulut veya birleştirme çözümüyle çok daha kolaydır, çünkü fazladan kaynak satın almanıza gerek kalmaz. Çoğu bulut sağlayıcı, işletmenizin iş gereksinimlerinizi veya değişikliklerinizi karşılamak için mevcut kaynaklarını kolayca büyütmesine veya küçültmesine izin verir. Bu, mevcut sistemlerinizde pahalı değişiklikler olmadan büyümeyi desteklemenizi sağlayacaktır. Dijital dönüşüm söz konusu olduğunda, minimum bozulma ile kolay ölçeklendirme kesinlikle çok önemlidir, bu nedenle Bulut ve Veri Merkezi çözümleri gerçekten dijital dönüşümün anahtar etkinleştiricisidir.

69030107_m-1-232x300 Bulut Çözümleriyle Dijital Dönüşümde Büyük Başarı

Verimlilik – Bir bulut çözümü yalnızca işletmenizin geleneksel yöntemlerin dışında daha kolay iletişim kurmasını ve paylaşmasını sağlamakla kalmaz, çalışanlar arasında daha verimli bir işbirliğine izin verir – aynı anda aynı verileri paylaşmalarını ve çalışmalarını sağlar.

Süreklilik – Bir Veri Merkezi’nin karşılaşacağı herhangi bir felakette, verileriniz yalnızca tek bir yerde olsa, sonsuza dek kaybolabilirler. Bununla birlikte, bulutta depolanan tüm verilerinizle, yedekleme ve geri yükleme işlemleri sayesinde işlerin aksamasını önlemek, verilerin ve işlemlerin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak ve iş sürekliliğini sağlamak çok kolaydır.

Esneklik – Bulut çözümleri, verilerinize ve kaynaklarınıza dünyanın herhangi bir yerinden hızlı ve güvenli bir şekilde erişmenizi ve işlemenizi sağlayarak işletmelerinize ve çalışanlarına daha fazla esneklik sunar. Bu esneklik aynı zamanda verilerin nasıl kullanıldığını da kapsar.

Güvenlik – Bulut servis sağlayıcıları çoğu zaman çok sayıda farklı işletme tarafından kullanıldığından, güvenlikleri şirket içi veri merkezlerinden çok daha ileri düzeydedir. Düzenli güvenlik denetimlerinin yanı sıra veri şifrelemesi, anahtar yönetimi, güçlü erişim kontrolleri ve güvenlik sistemlerini kullanacaklar ve bu güvenlik maliyetleri buluttaki tüm kullanıcılar arasında paylaşılacak ve bu da onları çok daha düşük maliyetli hale getirecek.

Dijital Dönüşümün Geleceği Doğru Veri Merkezi Seçiminde

69030107_m-1-232x300 Bulut Çözümleriyle Dijital Dönüşümde Büyük BaşarıDijital dönüşüm artık her yerde! Aklımıza gelecek hemen her endüstriye dokundu – bariz olandan (finans ve teknolojiden) daha az olana (tarım ve turizm)… Bununla birlikte, farklı endüstriler için farklı şeyler ifade etse de, temel bir şey herkes için doğrudur: verinin kaçınılmaz önemi!

Bulut çözümleri bu idealin altını profesyonel bir şekilde çiziyor ve işletmelerin iş yükünü azaltıyor. Böylece, kurumlar verilerini barındırmak için en iyi sağlayıcıları ve en doğru veri merkezlerini kullandıkları sürece, dijital dönüşüm çerçevesinde geleceklerini sağlamlaştırmış oluyorlar.

Sonuç olarak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Çözümleriyle Dijital Dönüşümde Büyük Başarı ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz