Domain Değeri Nedir ve Neden Önemlidir?

Teknotel-Domain Degeri Nedir Neden Onemlidir

Bir alan adının satın alınması için ödenmesi gereken miktar, o domainin değerini belirler. Bu değer ise pek çok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Elinizdeki alan adını kendiniz kullanabileceğiniz gibi, isterseniz başka herhangi birine, tüzel bir kişiye ya da bir kuruma sahip olduğunuz domaini satabilirsiniz.

Sahip olduğunuz domain değerini öğrenmek için günümüzde çok çeşitli araçlar mevcuttur. Ücretli ya da ücretsiz olan bu araçları kullanarak sahip olduğunuz alan adının fiyatını belirleyebilirsiniz. Bu araçlar genel olarak makine öğrenmesi teknolojisinden yararlanılarak düzenlenir. Böylece incelediğiniz alan adının tam olarak ne ifade ettiğine ve ne kadar değerli olduğuna karar verilir.

Kullanmadığınız Alan Adını Satarken Değerini Doğru Hesaplayın

Satın almış olduğunuz alan adını belli bir süre sonra satmak isteyebilirsiniz. Şayet bu alan adınae ihtiyacınız yoksa ve değer açısından sizin için avantaj sağlarsa çok daha yüksek fiyatlarla satış işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle yeni kurulan ve büyük bir marka olmayı düşünen firmalardan talep gelirse, düşündüğünüzden çok daha fazla kar etme imkânına sahip olabilirsiniz.

Ayrıca alan adınızın süresi dolduğunda yenilemek istemeyebilirsiniz. Gereksiz maliyetlerden kurtulmak amacıyla alan adınızı satabilir ve yenileme için ödemeniz gereken miktarı cebinizde tutmaya devam edebilirsiniz. Bu tür zamanlarda ilk yapacağınız şey alan adınızın değerini en doğru şekilde hesaplayan araçlara yönelmenizdir. Bu sayede önünüzü görebilir ve doğru adımlar atabilirsiniz.

Domain Değerini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Satış durumunda oldukça önemli olan domain değeri, pek çok farklı amaçla belirlenir. Bu tür zamanlarda düşündüğünüzden çok daha farklı bir değerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Çünkü domain değerini etkileyen çok sayıda faktör vardır. Bunların başında ise şunlar gelir:

  • Alan adı uzantısının kullanımı ne kadar yaygın ise, domain değeri bir o kadar yüksek olur.
  • Alan adı uzunluğu ve kelime sayısı domain değerini oldukça etkiler. Alan adının karmaşık olmaması, basit ve akılda kalıcı olması gerekir. Bu sayede çok daha ideal hale gelir ve çok daha değerli olur.
  • Alan adında kullanılan her bir harf, rakam ve işaret domain değerini etkiler. Günümüzde daha çok rakam ve işaret olmayan domainler ilgi çeker ve bu tür detaylar domainin değerini belirler.
  • Alan adının yaşı arttıkça, domain değeri de yükselir.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Değeri Nedir ve Neden Önemlidir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz