E-Ticaret Sitenizin Performansını Nasıl Artırırsınız?

Teknotel- e-ticaret sitenizin performansini nasil artirirsiniz

Her geçen gün sayıları artış gösteren e-ticaret siteleri arasında büyük bir rekabet bulunuyor. Bu nedenle düzenli olarak ölçümleme yaparak, e-ticaret sitenizin performansını değerlendirmeniz çok önemlidir. Böylece sitenizin eksik olan yönlerini fark edebilir ve en kısa sürede etkili çözümler üreterek başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Aksi takdirde e-ticaret sitenizin mevcut durumuyla ilgili net bilgi elde edemez ve iyileştirme çalışmalarını gerçekleştiremezsiniz.

Günümüzde çok çeşitli performans değerlendirme araçları var. Bunlardan bazıları ücretsiz bazıları ise ücretlidir. Yandex Metrica ya da Google Analytics gibi araçlar bunlar arasında en popüler olanlarıdır. Bu tür araçlar sayesinde web sitenize gelen ziyaretçilerin hangi kanallar üzerinden geldiğini, sitenizde ne kadar süre vakit geçirdiğinizi, en çok nerelere tıkladığını, hemen çıkma oranlarını, satın alma durumlarını ve daha birçok önemli veriyi elde edebilirsiniz. Peki, genel olarak e-ticaret sitenizin performansını nasıl arttırırsınız? Bu sorunun cevabı oldukça kapsamlı olmasına rağmen, belli başlı konularda dikkatli davranmak ve gerekli önlemleri almak çok önemlidir.

Sitenizin Hız Testini Yaptırmayı İhmal Etmeyin

E-ticaret sitenizin performansıyla ilgili net bilgi edinmek için düzenli olarak sayfanızın hız testini yaptırmalısınız. Bu noktada işinize yarayabilecek çok çeşitli ücretli ya da ücretsiz araç vardır. Bu test yardımıyla sitenizin hızı istenen seviyenin altına düştüğü anda, gerekli çalışmaları gerçekleştirerek vakit kaybetmeden sorunu çözebilirsiniz.

Kaliteli ve Güçlü Hosting Alt Yapısı Tercih Edin

Kaliteli ve güçlü bir alt yapı sizin dışarıya açılan yüzünüz olan web sitenizin sorunsuz işlemesini sağlar. Güçlü bir alt yapı e-ticaret sitenizin hızını ve performansını artıracaktır. Bu açıdan kurumsal web hosting seçimi ne iş yaparsanız yapın, en kilit aşamalardan birisi olur.

Yüklediğiniz Görsellerin Boyutlarını Optimize Etmeyi Unutmayın

Sitenize yüklediğiniz her bir görselin boyutlarını optimize etmelisiniz. Bu sayede sayfayı açıldığında görsellerin yüklenme süresi çok daha pratik hale gelir ve sayfa hızlı açılır. Oysaki görsellerin boyutları arttıkça, sayfanın yüklenme süresi aynı oranda yavaşlar. Bu da e-ticaret sitesinin performansını azaltır. Bu nedenle sayfaya yükleyeceğiniz görsel dosyalarının boyutlarını düşürmeli ve her bir dosyanın boyutunu 200 KB’ın aşağısında tutmaya özen göstermelisiniz.

Bunlara ek olarak;

  • Görsellerin boyutlarına göre dosya yüklemesi yapmalı ve en uygun piksel özelliklere göre görsellerinizi düzenlemelisiniz.
  • 301 yönlendirmelerini azaltmalı ve ziyaretçilerinizin başka bir sayfaya yeniden yönlendirilmesini önlemelisiniz.
  • Çalışmayan linklerin kaldırılmasını sağlayın ve müşterilerinizin 404 yönlendirmesi gibi durumlarını engelleyin.

Bu tür çalışmaları düzenli olarak yaptığınız zaman çok daha yüksek performanslı bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

E-Ticaret Sitenizin Performansını Nasıl Artırırsınız? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz