E-Posta Arşivleme Nedir, Neden Önemlidir?

Firmalarda yaygın olarak kullanılan e-posta, özellikle son yıllarda yoğun bir trafiğe sahiptir. Bu durum e-postaların düzenli olarak arşivlenerek saklanma ihtiyacını doğurmuştur. Gün içerisinde gelen sayısız maili hemen okuyup silme derdinden kurtaran e-posta arşivleme sistemi, maillerin güvenli şekilde muhafaza edilmesine olanak sağlar. Daha düşük maliyetle maillerin silinmeden saklanması için tercih edilen arşivleme yöntemi, firmalarda oluşabilecek pek çok sorunun önlenmesini sağlar.

E-Posta Arşivleme Olmadığında Firmaların Karşılaşabileceği Sorunlar Nelerdir?

Firmalarda kullanılan kurumsal e-postalarda kısa sürede çok sayıda mail gelir. Mail trafiğinin yoğun olduğu zamanlarda;

  • Mailler yanlışlıkla silinebilir.
  • Okunmayan bir mail yanlışlıkla okundu olarak işaretlenebilir. Böyle bir durumda okuduğu düşünülen mail silinebilir.
  • Maillerin saklandığı bilgisayarda arıza gibi çeşitli nedenlerle erişim sorunu yaşanabilir.
  • İşten ayrılan personelin hesabını kapatması ya da beraberinde götürmesi şirketin maddi açıdan kayıp yaşamasına neden olabilir.

Bu tür sorunların yaşanmaması adına hem büyük hem de küçük ölçekli firmaların e-posta arşivleme sisteminden yararlanması avantajlı olur.

E-Posta Arşivlemenin İş Hayatındaki Rolü

Dünya genelinde firmaların birçoğu e-posta konusunda herhangi bir karmaşa ya da sorun yaşamamak adına e-posta arşivleme uygulamalarını kullanmayı tercih eder. Bu sayede hem mailler hem de ekteki dosyalar güvence altına alınır.

Günümüzde çok sayıda barındırma firması bulunur. Bu firmalardan e-posta arşivleme konusunda profesyonel destek alınarak, mail konusunda başarılı çözümler üretilir. Bu sayede iş ortakları ya da müşterilerden gelen mailler düzenli olarak takip edilir ve iş yerinde çalışmaların aksaması engellenir. Ayrıca e-posta hesabının kaybolması gibi sorunlar önlenir ve uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde kullanım imkânı sunan hesaplar oluşturulur.

E-Posta Arşivlemenin Sağladığı Avantajlar

Alan adınızın altında gelen ve giden tüm mailleri anlık olarak yedekleyen ve güvenli şekilde muhafaza eden e-posta arşivleme, günümüzde firmalar tarafından en çok tercih edilen hizmetlerden biridir. Bu hizmetin sağladığı avantajlar ise şu şekilde sıralanır:

  • Mailler için maksimum güvenlik sağlanır.
  • Data kaybı önlenir.
  • Hızlı ve etkin yedekleme yapılır.
  • Mailler kolaylıkla kontrol edilir.
  • İstenen herhangi bir zamanda anında arşivlenen maillere erişim sağlanır.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

E-Posta Arşivleme Nedir, Neden Önemlidir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz