Yapay Zeka Veri Merkezlerinin Efendisi(mi)dir?

Teknotel Teknotel Paylaşımlı (Shared) Hosting Nedir?

Depolanan, işlenen ve yönetilen global veri miktarı her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Buna karşılık yapay zeka, veri merkezi hizmet sağlayıcılarının, mevcut verileri daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ve daha güçlü bir oranda yakalamasına, işlemesine ve analiz etmesine yardımcı olmada önemli bir role sahip. 

Kurumlar, Telehouse Istanbul Veri Merkezi’ne güveniyor, çünkü Telehouse Istanbul; müşteri verilerini proaktif bir şekilde yönetmeyi ve her alanda olan mevcut güvenlik risklerini ortadan kaldırmayı taahhüt ediyor.

Veri Merkezi Verimliliğinizi Yapay Zeka ile Artırın!

Yapay zeka yeni bir kavram değildir. Yüz tanıma, ses tanıma gibi araçlar günlük hayatımıza adapte durumda. Nesnenin tanımlanması, sınıflandırması ve kimlik tespiti formlarının kurumsal pazarda yapay zeka kullanımı ile ön planda. Dolayısıyla verideki bu muazzam artışı yönetmek, veri merkezi endüstrisinin daha fazla bilgi işlem gücü geliştirmesini ve adapte olmasını gerektirir. Yapay zeka bu noktada ne işe yarar? Yapay zeka, veri merkezi servis sağlayıcısının; operasyonel otomasyon, elastik hesaplama gücü ve tahmini bakım gibi çeşitli şekillerdeki taleplerin karşılanmasını sağlar. Öte yandan ısı ayarı noktalarını analiz etmek, soğutma ekipmanlarını ve test akış hızlarını değerlendirmek için de yapay zeka teknolojisinden yararlanılır.

Analitik Tahminlerde AI (Yapay Zeka) Perspektifi Dönemi

Yapay zeka, güç düzeylerini ve potansiyel sorun alanlarını izlemeyi daha kolay ve daha güvenilir hale getiren gelişmiş analitik tahmin hizmetini sunar. Peki teknik personel ne olacak? Personel tarafından yönetilen tüm manuel hesaplamalar ve araştırmalara dayanan konvansiyonel veri merkezi dönüşecektir. Tüm BT yığınını etkileyen sorunların bulmacalarını çözmek ve analiz etmek için insanlara güvenmek yerine, makine öğrenimi ile eş zamanlı sorun tespiti ve tahmini yapılabilir. Bu anlamda global ölçekteki veri merkezlerinin artan bilgi seviyelerine ayak uydurabilmelerini, geleceğe yönelik tahminler yapabilmelerini ve rakiplerden bir adım önde olma avantajını sağlar.

Sonuç olarak,

Yapay zekanın hem veri merkezinde hem de ötesinde birçok avantajına rağmen çoğu kişi potansiyel olarak olumsuz yan etkileri konusunda şüpheci olmaya devam ediyor. Yapay zekanın soğuk tarafı henüz insanlar tarafından benimsenmedi. Kamuoyunu, yapay zekanın kullanımına yönelik en iyi uygulamalar hakkında bilgilendirmek, bu yeni teknoloji sınırını veri merkezlerindeki kullanım analizinin iyi yapılması şart. Şimdilik tüm bu endişe ve çekimserlik normal olmakla birlikte;

Yapay zekanın veri merkezi sağlayıcıları için pozitif bir güç kaynağı olacağı da doğrudur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Yapay Zeka Veri Merkezlerinin Efendisi(mi)dir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz