Bulut Bilişim ile Az Çok’tur: Az İş Yükü ile Çok İş Yapmak

Teknotel Bulut Bilişim ile Az Çok’tur: Az İş Yükü ile Çok İş Yapmak

Bulut Bilişim hizmetleri artık en önemli BT altyapısı haline geldi diyebiliriz. Bulut öncesi dünyada, verileri ve uygulamaları depolamak,  bu depolama kaynaklarını uygun bir şekilde yönetmek çok fazla yatırım ve yönetim gerektiriyordu. Bulut ile verilerin ve uygulamaların depolanması, yönetilmesi ve güvenli bir şekilde koruması için milyon dolarlar harcanması gerekmiyor. Bulut size tam profesyonellik sunarken bunu pek çok yükü sizin üzerinizden alarak yapıyor. Yani Bulut Bilişim, az çoktur mantığıyla size az enerji harcatarak pek çok fırsat sunuyor…

teknotel-cloud-petrolun-tahtini-salliyor-300x225 Bulut Bilişim ile Az Çok’tur: Az İş Yükü ile Çok İş Yapmak

Hal böyle olunca, neden bu kadar çok profesyonelin ve girişimcinin faaliyetlerinin pek çoğunu Bulut’a taşıdığını görmek zor değil. Belki sizin gözünüzden kaçmıştır diye bizler de sizin için Bulut avantajlarını 4 maddede özetledik. İşte 4 önemli avantaj:

1. Maliyet: Bulut Bilişim Ezber Bozuyor

Bulut bilişim, BT altyapınızı kullandığın kadar öde esasına göre çalıştırmanızı sağlar. Bilgi işlem kaynaklarını paylaşmaya dayanan Bulut, yerel sunucuların ve bunları işleyecek yerel personelin yerine, esnekliği ile öne çıkan internet tabanlı bilgi işlem modelidir.  Böylece, sunucuda barındırma ile gelen donanım ihtiyacı maliyetini ortadan kaldırır.  Ayrıca ölçeklenebilirlik özelliği sayesinde, gelecek dönemde ihtiyacınız olacak hizmetler için “o an” ödeme yapmak zorunda kalmazsınız. Yani, kullandığınız kadarını ödersiniz!.

2. Ölçeklenebilirlik: Bulut’un Süper Gücü

teknotel-cloud-petrolun-tahtini-salliyor-300x225 Bulut Bilişim ile Az Çok’tur: Az İş Yükü ile Çok İş YapmakÖlçeklenebilirlik, bulut bilişim ile birlikte gelen önemli avantajlardan bir diğeridir.  Ölçeklenebilirlik, bir sürecin, ağın, yazılımın veya kuruluşun artan talebi büyütme ve yönetme özelliğini açıklayan bir özelliktir. Ölçeklendirilebilir olarak tanımlanan bir sistem, işletme veya yazılım avantajlıdır, çünkü kullanıcılarının veya müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına veya taleplerine daha iyi uyarlanabilir.

Bulut bilişim, elastik olarak ölçeklendirilebilme yeteneğine sahiptir. Başka bir deyişle,  verileriniz veya uygulamalarınız ihtiyaç olduğunda doğru miktarda kaynağı (CPU, Ram) upgrade edilebilir.

3. Hızlı Erişilebilirlik: Bulut ile Her Yerde Bağlı Kalmak

Bulut Bilişim ile birlikte gelen kolay erişilebilirlik, dünya genelinde bilgi paylaşmayı çok basit bir işlem haline getirir. Bulut sabit sürücünün yerine,  internet aracılığıyla veri ve programların güvenli bir şekilde depolanarak çalıştırılmasını ve bunlara hızlıca erişebilmeyi sağlar. Yani, internet bağlantınız olduğu sürece verilerinize istediğiniz yerden erişebilirsiniz.

Ayrıca, veri depolamayı üçüncü bir tarafa devretmek, mutlaka erişim kontrolünü kaybetmeyi kabul etmek anlamına gelmez. Müşteri, her zaman verilere erişilebilir. Veriler her zaman gizli ve özel olarak kalır. Gerekirse veriler güvenli ve kalıcı olarak imha edilebilir.

4. Güvenlik: Bulut ile Tabuları Yıkmak

teknotel-cloud-petrolun-tahtini-salliyor-300x225 Bulut Bilişim ile Az Çok’tur: Az İş Yükü ile Çok İş Yapmak

Bulut Bilişim, yerel sunuculardan daha fazla güvenlik sunar. Doğal bir felaket veya bir atak nedeniyle kritik verilerinizi ve iş uygulamalarınızı kaybetme konusunda asla endişe etmenize gerek yoktur. Bulut Hizmet Sağlayıcıları,  yerel sunucunuzda olduğundan daha düzenli güvenlik denetimleri gerçekleştirir. Pek çok işletme sahibi, bulut bilişimin güvenlik etkileri konusunda endişeli olsa da, profesyonel bir bulut servis sağlayıcısının güvenliği artırması daha olasıdır. Yani, işletmelerin karşılaşacağı güvenlik sorunları bulut teknolojisinden değil doğru bulut altyapısını tercih etmemekten kaynaklanacaktır. Zira Bulut Hizmetinde rutin bir şekilde alınan veri yedekleri, olağanüstü bir durumla karşılaşıldığında verilere erişilmesini kolay ve ucuz hale getirir. Veriler, bulut sağlayıcısının ağındaki yedek sistemlerde ve birden fazla cihazda bulunabilir.

En önemli sonuç: Doğru Veri Merkezi Seçimi

Kısacası, Buluş Bilişim bu 4 kilit özelliğiyle işiniz açısından kritik öneme sahip uygulamaların sürekliliğini sağlar. Sistem odasında tuttuğunuz sistemler beklenmedik durumlar ile karşılaştığında profesyonel bir Veri Merkezinden alınan Bulut hizmeti kadar profesyonel ve güvenli cevabı veremez. Böylece, sürekliliğiniz kesintiye uğrayabilir.

Bulut hizmetlerinin maliyet, güvenlik, performans, erişilebilirlik ve performans gibi birçok avantajı düşünüldüğünde işletmeniz için en iyi tercih olabilir tabi doğru bir Bulut altyapısı seçimiyle…

Tekrarlamak gerekirse, Bulut Bilişim’den en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Bu noktada devreye Teknotel Telekom giriyor. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş ve dünyanın en önemli 24 şehrinde 48 Data Center’a bağlı Teknotel’in Tier 3+ seviyesindeki Telehouse İstanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Bilişim ile Az Çok’tur: Az İş Yükü ile Çok İş Yapmak ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz