Türkiye’de Veri Merkezi Var Mı?

Teknotel Türkiye’de Veri Merkezi Var Mı?

Büyük boyutlardaki her türlü verinin, depolanması, düzenlenmesi, dağıtılması için bilgisayar ve ağ sistemlerinin bir merkezde toplanması veri merkezlerini oluşturmaktadır. Veri merkezleri yapıları ve özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Bunlardan en kullanışlı ve en ekonomik olanı bulut veri merkezi sistemleridir. Veri merkezi, çok büyük kapasiteli verilerin depolanması için ihtiyaç duyulan alanın istenilen boyutta ölçeklendirildiği, kullanılan alan kadar ödeme yapılan, güvenilir ve yüksek erişilebilir özelliği olan en pratik veri depolama alanıdır.

Veri Tabanı Ne İşe Yarar?

Web sitesi kullanan tüm kişi ve kuruluşlar web siteleri dosyalarını, büyük işletmeler oluşturdukları ve kullandıkları her türlü verilerin barındırılması için veri tabanlarına ihtiyaç duyulur. Tüm kamu kurumları, eğitim, finans, telekomünikasyon şirketleri, sağlık birimleri, ticari kuruluşlar farklı özelliklere sahip veri merkezlerine her zaman ihtiyaç duyacaklardır. Veri merkezi nedir? Veri merkezi türlerinden birisidir ve esnektir, hesaplıdır, güvenlidir, hızlıdır ve kullanımı pratiktir. Veri merkezine ihtiyacı olanlar bulut veri tabanı sayesinde bu hizmetleri daha uygun fiyatlara alabilmektedir.

Veri Tabanının Avantajları

Sahip olduğunuz web sitesini yayınlayabilmeniz için bir veri tabanına ve burada bir alana ihtiyacınız vardır. Ayrıca kamu kurumları ve büyük ölçekli tüm işletmeler üretmiş oldukları ve ihtiyaç duydukları tüm verileri bir alanda bulundurmak ve yedeklemek zorundadır. Veri tabanlarının kullanılması işletmelerin herhangi bir nedenle verilerini kaybetme riskini ortadan kaldıracaktır. Ayrıca veri merkezlerinde toplanan tüm verilere istenilen her yerden en hızlı erişimler sağlanmaktadır. Veri merkezlerinde oluşturulan veri tabanlarında kurumların ihtiyaç duyacakları kadar alan belirlenir ve kiralama yöntemi ile bu alanları kullanmaları sağlanır.

Veri Depolama

Veri depolama alanlarında, e-postalarınızı, görüntü dosyalarınızı, kurumsal tüm verilerinizi vb. tüm önemli verilerinizi güvenli bir şekilde size ayrılmış bir alanda depolayabilirsiniz. Veri depolama sayesinde, tüm bilgilerinizi en avantajlı şekilde yönetebilirsiniz. Verilerinizi depolayabilmek için kendinize belirli bir alan sınırlamanıza gerek yoktur. Bulut veri depolamada sizler veri yükledikçe kullandığınız alan genişlemeye başlayacak ve sadece kullandığınız alan kadar ücret ödeyerek, veri depolama işlemlerini daha uygun fiyatlara yapabileceksiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Türkiye’de Veri Merkezi Var Mı? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz