Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse Istanbul’dan Almalısınız?-III

Teknotel Blog-Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse istanbuldan Almalisiniz-3

Günümüzde artık sektörlerin çoğu teknoloji etrafında şekillenmekte olup; sadece bu yenilikleri en iyi kullanan ve değişime ayak uydurabilen firmaların başarılı olduğu görülmektedir. Son yıllardaki dijital dönüşümle gelişen sistemlerle beraber BT altyapıları da hızla değişim içerisine girmiş, cloud ve veri merkezi teknolojileri firmaların en önemli gündem maddelerinden birine dönüşmüştür. Bu da beraberinde veri merkezi seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi konusunu gündeme getirmiştir. Üçleme olarak paylaştığımız yazı dizimizin sonuncusunda firmaların veri merkezi seçimlerinde kritik rol oynayan unsurlardan ve bu servislerin neden Telehouse Istanbul’dan alınması gerektiğini açıklamaya devam edeceğiz.

6- Cloud Back-up Servisi

Backup (yedekleme) servisi, veri merkezlerinde yer alan uygulama ve verilerin kaybolmaması için kritik önem taşımaktadır. Kısaca, dosyalarınızın dış bir kaynakta muhafaza edilmesi anlamına gelen bu servis sayesinde mevcut datanızın silinmesi durumunda diğer kaynakta yer alan verilerinize kısa sürede ulaşarak olası veri kayıplarının önüne geçmiş olursunuz. Bu da bulut yedekleme servisini veri merkezi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken kriterlerden biri haline getiriyor. Telehouse Istanbul’da Cloud Back-up ile yedeklenen verileriniz günlük olarak şifrelenir. Sunucularınızın yedekleri sizin tercihinize göre günlük, haftalık veya aylık periyodlarla alınır.

7- Cloud Servislerinde Kullanılan Sunucular

1280px-Vmware.svg_-300x49 Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse Istanbul’dan Almalısınız?-III

Tercih edeceğiniz veri merkezinde kullanılan ürünlerin standartları ve o şirketin teknolojik gelişmeler karşısındaki reaksiyonları kurumsal şirketinizin global standartlarda hizmet alması noktasında oldukça önemlidir. Öte yandan cloud servislerinde, sunucuların markası veya garanti süreleri gibi detaylar da hizmet kalitesinin belirlenmesinde kritik rol oynamaktadır.

1280px-Vmware.svg_-300x49 Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse Istanbul’dan Almalısınız?-III

Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi’nde cloud konusundaki yenilikler yakından takip edilir ve HP Blade Server ve 3Par Storage donanım alt yapısı sürekli en son teknolojiye göre geliştirilir. Öte yandan, Microsoft SPLA ve Vmware DCV (Professional – Data Center Virtualization) sertifikalarına sahip deneyimli mühendisleriyle, Cisco, VMware Enterprise Solution Provider  ve Veeam Cloud Provider ortaklıklarıyla uzmanlaşarak profesyonel, güvenilir ve kesintisiz Veri Merkezi ve Cloud servisleri sağlar. Operatör bağımsız (Carrier Neutral) altyapısı ile faaliyet gösteren Telehouse Istanbul Veri Merkezi, fiber optik ve dark fiber bağlantılarıyla, bu nitelikli sistem özelliklerini kurumsal boyutta sunuyor.

8- 7/24 Yaşayan Veri Merkezi

Veri merkezleri altyapısını oluşturan iklimlendirme, enerji ve güvenlik sistemlerinin doğru ve sağlıklı bir şekilde çalıştığından emin olmak zorundadır. Bu da beraberinde bu bileşenlerin düzenli takip, izlenmesi ve bakım süreçlerini getirir. Kesintisiz internet erişimi ve kurumsal müşteri ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmek için network omurgasına ait tüm bileşenlerin 7 gün 24 saat, anlık olarak izlenmesi gerekir. Oluşabilecek her türlü soruna karşı önlemler alınsa dahi sorunlara hızlı müdahale noktasında “izleme” büyük önem taşır. Bu da, 7/24 çalışan ve yaşayan veri merkezleri mümkün olur. Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi’nde servislerinizin tamamı CISCO sertifikalı, konusunda uzman mühendisler tarafından izlenir. Olası problemlere anında müdahale edilerek teknik destek sağlanır.

Sonuç olarak…

Hızla değişen teknoloji dünyasında, en yeni ve doğru teknolojileri sunmayı amaçlayan Teknotel Telekom, teknolojik ihtiyaçlarınız doğrultusunda doğru servis ve çözüm bileşenleri ile firmanızın verimli ve kesintisiz çalışmasını garanti altına alır. Geniş servis ağı ve çözümleri ile BT altyapı ihtiyaçlarınız tek bir noktadan ve uzman teknik kadrosu ile karşılanır. Teknotel, Telehouse ile gerçekleştirdiği işbirliği ile global standartlarda Veri Merkezi, Colocation (Sunucu Barındırma) ve Cloud (Bulut Bilişim) gibi her daim iş sürekliliğinizi sağlayacak çözümler sunar. Ayrıca, Telehouse Istanbul Data Center’ın ‘Carrier Neutral’ (Operatör Bağımsız) erişim imkânları, firmanıza bağımsız bir altyapı sağlarken dünyadaki diğer tüm Telehouse işletmeleri gibi en üst düzeyde güvenlik, enerji yönetimi ve iklimlendirme koşullarını sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Servislerini Neden Telehouse Istanbul’dan Almalısınız?-III ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz