Telekom Sektöründe Yapay Zekâdan Faydalanmanın 3 Yolu

Teknotel Telekom Sektöründe Yapay Zekâdan Faydalanmanın 3 Yolu

Yapay zeka teknolojisini kendi stratejilerine entegre eden birçok sektör yatırımlarını inovasyondan yana kullanıyor. Telekom endüstrisi de bu konuda diğer sektörlerden farklı değil. Dünyanın en büyük sektörlerinden biri elbetteki telekomünikasyon sektörü. Bu dev sektörün kârlılığı artırmak, müşteri kazanmak ve müşterileri elinde tutmanın ötesinde yeni hizmetler sunmak gibi zorlukları da var.

 Yapay zekânın Telekom şirketlerine, kullanıcılarının kesintisiz ve mükemmel bir deneyime sahip olmasına yardımcı olmak için, zamandan ve maliyetten tasarruf etmekten çok daha fazlasını sağlayabilir.  

Yapay Zekânın Telekom Servis Sağlayıcılarına Faydalı Olacağı 3 Ana Başlık

  • Kaliteli bir müşteri deneyimi oluşturmak

  • Operasyonel yönetim

  • Diğer alanlar

Örneğin, chatbotlar. Chatbotlar ile kullanıcılarınızın, internet üzerinden online olarak akıllı mobil cihaz uygulamaları ya da müşteri hizmetlerine chatbot uygulamaları üzerinden erişimleri sağlanabilir. Böylelikle birçok işlem hızlı ve güvenli bir deneyimle tamamlanır. Burada dikkat edilmesi gereken 3 tip kullanıcı modeli. Bu modellere uygun olarak chatbot ile geri dönüş yapılabilir. Bu modeller hangileri?

  • Query (Sorgu)
  • Request (İstek)
  • Complaint (Şikayet)

Yapay zekâyı telekoma entegre etmek, hizmet sağlayıcıların kişiselleştirilmiş içerik ve teklifleri eş zamanlı olarak sunmasını böylece kabul etme ve satın alma oranlarını, kârlarını artırmalarını sağlayabilir. 

Yapay zekâ algoritmaları, tüketicilerin ne tür içerikten yararlanacaklarını tahmin etmeye yardımcı olmak için tahminler yapabilir.

Telekom hizmet sağlayıcıları, güvenli bir ağ sağlayabilmek için kuleler, elektrik hatları, fiber hatları, aküler ve ağır ekipmanlarından, veri merkezlerindeki sunuculara ve ekipmanlarına kadar her şeyi sürekli izlemelidir. Hattın herhangi bir yerinde herhangi bir kesinti son derece maliyetli olabilir. Yapay zekâ sistemeleri, ekipmanın durumunu izleyebilir, arızayı tahmin eden kalıpları belirleyebilir ve önleyici bir temelde bakım yapabilir.

Geldik yazının en çok ziyaret edilesi yerine… Yukarıda bahsettiğimiz her şey bir kenara tüm kurumların dikkatlerini şu noktaya yoğunlaştırmaları gerekiyor. O nokta hangisi mi?

Kullanıcıların telekom operatörlerinden memnun olmamaları durumunda rakip operatöre geçmelerini önlemenin bir yolu olarak da kullanılabilir. Bunun için kullanıcıların yapmış oldukları tüm hareketler izlenerek (kurumun web sitesinde gezmiş olduğu yerler, fatura ödeme alışkanlıkları vb.) belli yapay zekâ algoritmaları kullanılabilir ve kişiye özel teklifler ile rakip kuruma geçmeleri önlenebilir. Okurken çok fütüristik gelebilir fakat bu çalışmaların emekleme dönemleri hâli hazırda mevcut olmakla birlikte günden güne  gelişme kaydederek ilerliyor. Meyvelerini toplamak ise kullanıcılarına düşüyor.

Hemen Şimdi İletişime Geçin

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Telekom Sektöründe Yapay Zekâdan Faydalanmanın 3 Yolu ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz