Alan Adımı Nasıl Satışa Çıkartırım?

Teknotel blog-alan adimi-nasil-satarim

Alan adının nasıl satılacağı günümüzde en çok merak edilen konulardan biri olarak karşımıza çıkar. Her gün çok sayıda alan adı alınırken, bazıları da el değiştirir. Eğer siz de bir alan adına sahipseniz ve bu adı kullanmayı planlamıyorsanız, kolaylıkla satışa çıkarabilirsiniz. Hatta son yıllarda domain olarak da bilinen alan adının el değiştirme işlemi, oldukça kazançlı bir iş haline gelmiştir. Uygun fiyata alınan domainler, bir süre sonra değerlenerek kar sağlanmasına imkân verir. Bu nedenle bazıları ihtiyaç duyulması mümkün olan alan adlarını satın alarak, muhafaza eder. Uygun bir müşteri çıktığında ise, bunları satarak kazanç elde eder.

Alan Adı Neden Satılır?

Alan adını satmak için birçok farklı neden olabilir. Birçok kişi web sitesi açma düşüncesiyle çeşitli domainler satın alır. Bununla birlikte bir süre geçtikten sonra ya site açmaktan vaz geçerler ya da alan adına olan ilgili kaybederler. Böyle zamanlarda alan adını satışa çıkarabilir ve kullanmadığınız domainden para kazanabilirsiniz. Öylece kenarda tutmak yerine sahip olduğunuz domaini elde çıkarabilirsiniz.

Alan Adı Yatırımcısı Nasıl Olunur?

Bazıları kullanmadıkları domaini satmayı planlarken, bazıları ise bu durumdan fırsat yaratarak alan adı yatırımcısı olmaya karar verir. Bu kişiler değerli olabileceğini düşündükleri alan adlarını satın alarak, daha sonra çok daha yüksek fiyatlar bunları satmayı planlar. Bununla birlikte domain yatırımcısı olmayı düşünenlerin bazı konularda dikkatli davranması gerekir. Öncelikle alan adını değerli yapan faktörler iyi bilinmeli ve domain seçimi buna göre yapılmalıdır. Bunlar kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  • Domain ne kadar kısa olursa, o kadar akılda kalıcı olur. Bu da onu değerli yapar.
  • Domain içeriğinde kısa çizgi ya da nokta gibi işaretler bulunmamalıdır. Bu tür detaylar domainin değerini düşürür.
  • İçerisinde ilgili sektörle ilgili anahtar kelime bulunmalıdır. Böylece SEO açısından değerlenen bir domaine sahip olursunuz.
  • Domainin hecelenmesi kolay olursa veya kullanılan ortak bir kısaltmayı içerirse oldukça değerli olur.

Sahip olduğunuz alan adını satışa çıkaracağınız zaman, satış kanallarından birini tercih etmeli ve gerçekçi bir fiyat aralığı belirlemelisiniz. Bu noktada yardımcı olan pek çok araca internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Böylece ne gereğinden yüksek ne de düşük bir fiyatlandırma yapmış olursunuz.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adımı Nasıl Satışa Çıkartırım? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz