Sunucu Lokasyonu Site Hızını Nasıl Etkiler?

Teknotel Sunucu Barındırma

Günümüzde hız kavramı çok önemli, özellikle de İnternet ve İnternet ile ilgili olan her şey için hız fazlasıyla önemlidir. Durum böyleyken, sunucunuzun yaşadığınız yerden uzak bir lokasyonda olması teknik sorunlar yaşanmasına neden olabilir. Özellikle farklı bir ülkeden host edilen sunuculara, sadece hız riski nedeniyle değil güvenlik nedenleriyle de dikkat etmek gerekir.

Teknolojinin gelişmesi ve kıtalar arası ticaretin artması nedeniyle dijital dünya için yapılan yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Artık, farklı bir ülkeden host edilen web sitesini başka bir ülkede kolayca güncellemek mümkündür. Son derece dinamik bir endüstri haline gelmiş olan hosting dünyası, dijital çağın en büyük getirilerinden biridir. Güvenilir veri merkezi çözümleri ile çalışarak ihtiyacınız olan tüm çözümlere ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Uzak Lokasyonlu Sunuculardan Hizmet Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Web sitenizi başka bir ülkeden host ettirmeden önce dikkate almanız gerekenleri şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Ücret ve müşteri hizmetleri: Başka bir ülkeden hosting almak fiyat konusunda dezavantaj getirebilir. Genellikle yanıltıcı stratejiler kullanarak ilk yıl makul bir fiyata sağlanan hosting hizmeti için sonraki yıllarda çok yüksek fiyatlar talep edilebilir. Bu yüzden başka bir ülkeden hosting alırken dikkatli olmanızda fayda var.
  • Potansiyel müşterilerinizin lokasyonunu dikkate alın: Web sayfasının sunucusundan kilometrelerce uzakta olmak, web sitesinin yavaş yüklenmesine neden olur. Bu yüzden hosting alırken özellikle müşteri kitlenizin lokasyonunu dikkate alarak bir karar vermeniz daha faydalı olur. Yavaş yüklenen web sayfaları müşterilerin hoşuna gitmeyebilir.

Google Sıralamasını Dikkate Alın

Web sitenizi Google üzerinde arayan kişilerin lokasyonu ile web sitenizin host edildiği lokasyon birbirine yakın konumda ise arama motorlarında web siteniz üst sıralarda görünecektir. Farklı ülkelerde yaşayan kullanıcılar ise farklı bir sıralama ile karşılaşır. Bu yüzden müşterilerinizin yoğun olduğu lokasyondan kurumsal hosting almanız daha faydalı olur.

Ayrıca Google’ın, web sitelerinin bir saniyeden daha hızlı yüklenmesi talebini gözden kaçırmamak gerekir. Yavaş yüklenen web sayfaları kullanıcı deneyimi açısından olumlu sonuçlar vermediği için web sitelerinin hızlı yüklenmesi önemlidir. Hosting seçimi hakkında bilgi edinmek isterseniz de “Kurumsal Hosting Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir” konulu yazıyı okuyabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Lokasyonu Site Hızını Nasıl Etkiler? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz