Statik IP Nedir? Neden Kullanılır?

statik ip - tenotel

Değişken olmayan ve her zaman aynı olan IP adresleri için kullanılan statik IP, cihazınızın kimliği niteliğindedir. Açılımı Internet Protocol Address olarak bilinen bu kavram, cihazınızın sadece belirlenen bir IP adresi üzerinden işlev göstermesini ifade eder.

Normal şartlarda internete bağlanan her cihaz için belirlenen bir IP adresi olur. Bu adresler ise statik ve dinamik IP olarak ikiye ayrılır. Cihazın internete bağlanmasını ve web sitelerine erişim sağlamasını sağlayan IP için özel olarak statik bir IP alınmazsa otomatik olarak dinamik IP kullanılır.

Sabit IP adresi kullanımı söz konusu olduğunda cihazınız sadece belirlenen IP üzerinden internete bağlanırken dinamik IP ISS tarafında uygun olan IP üzerinden bağlantı kurar.

Statik IP Kullanımının Sağladığı Avantajlar

Statik IP satın aldığınız takdirde sadece size özel bir IP adresiniz olur. Bu sayede diğer internet kullanıcıları ile IP adresi paylaşmak zorunda kalmazsınız. Bu durum ise özellikle güvenlik açısından büyük önem taşır.

Daha çok ofislerde ya da yerel ağlarda kullanımı tavsiye edilen statik IP, internet hızının da oldukça artmasına imkan tanır. Böylece işlemlerinizi pratik ve hızlı bir şekilde yaparak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Kendinize özel bir IP satın alarak ISS tarafından size taahhüt edilen internet hızından yararlanabilir ve çok daha verimli bir kullanıcı deneyimi elde edebilirsiniz. Gün geçtikçe İnternet hızının önem kazanması sebebi ile Metro Ethernet kullanımı da buna bağlı olarak artmıştır.

Statik IP Dezavantajları Nelerdir?

İnternet kullanıcıları arasında merak edilen sorulardan biri de statik IP kullanımının herhangi bir dezavantajının olup olmadığıdır. Bu tür özel IP adreslerinden maksimum verim alınabilmesi için cihaz sayısının az olması önemlidir. Oldukça büyük firmalarda cihaz sayısı da çok fazla olduğu için tüm cihazlar aynı IP üzerinden internete erişim sağlar. Bu da ister istemez performansın düşmesine neden olur.

Ayrıca çok sayıda cihaza aynı IP adresini vermek bağlantı sorunlarına ve IP çakışmalarına neden olabilir. Bu yüzden kullanım şartlarınızı düşünerek kendiniz için en ideal seçeneğe yönelmeniz gerekir.

Bu tür özel IP adresleriyle ilgili ayarlamaları ve router yapılandırmaları manuel olarak yapmak gerekir. Bu da fazla sayıda cihazın olduğu yerde karmaşaya sebep olabilir. Bununla birlikte tüm bu sorunlar için pratik çözümler bulunur. Bu nedenle uzman kişilerden profesyonel destek almak önemlidir. Domain IP hakkında merak ettikleriniz varsa “Domain IP Sorgulama Nedir” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Statik IP Nedir? Neden Kullanılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz