Çoklu Dilde Web Sitesinde Alan Adının Önemi

multi domain teknotel

Teknolojik ilerlemeler sayesinde işletmelerin yeni bir boyuta taşındığı ve İnternetin evrimi ile birlikte insanların olaylara bakış açısının değiştiği görülür. Özellikle bazı şirketlerin, web sitelerinin birçok ülkede online pazarlama ile satış yaptığı için daha hızlı büyüdüğünü görebilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılan işin daha çok kişiye ulaşarak, büyüme hedeflerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için, web sitesinde kullanılan dil son derece önemlidir. Birden fazla ülkede ve dilde hizmet vermeyi planlıyorsanız SEO çalışmalarınızı bu yönde yapmanız gerekir.

Bulunduğunuz ülkenin dışına da hizmet verme planlarınız varsa; genel üst düzey alan adlarından satın almanız gerekir. Bu domain seçenekleri ülkeye özgü değildir. Coğrafi hedeflemeyi manuel olarak yapabilme imkanı sunar. Hedefinizde birden fazla ülke varsa, alan adı ile alt klasör ve alt alan adı kullanarak sahip olduğunuz URL’yi yapılandırabilirsiniz.

Çok Dilli Siteleri ve Bölgeleri Yönetme

Farklı dillerde ve ülkelerde bulunan kullanıcılara içerikler sunan bir site sahibiyseniz, Google arama sonuçlarını optimize etmeniz mümkündür. Birden fazla dilde hizmet ve içerikler sunan sitelere, çok dilli siteler denir.

Farklı ülkelerde yaşayan kullanıcıları hedef alan sitelere de çok bölgeli web sitesi denir. Bir web sitesinin aynı anda hem çok dilli hem de çok bölgesi olması mümkündür. Bu şekilde tasarlanmış web sitelerinin hızlı bir şekilde büyümesi gayet doğaldır. Bunun nedeni, birçok ülkeden, birçok insana ulaşabilecek ve hizmet verecek şekilde tasarlanmış olmasıdır. Web sitenizde olması gerekenler konusunda bilgi isterseniz de “Web Sitenizde Olması Gereken 5 Sayfa” sizi detaylı bilgi verebilir.

Çoklu Dilli Web Sitesi Kurmanın Avantajları

Çoklu dilli web sitesi ile birden fazla pazara girme imkânı yakalanır. Bu sayede küresel pazara girmek daha kolay olur. Özellikle uzun vadeli işler yapılması planlanıyor ise, bu büyük avantaj sağlar. Geleneksel pazarda işinizi öne çıkarmak için rekabete girmeniz ve büyük reklam harcamaları yapmanız gerekir.

Oysa gelişmekte olan bir pazara girmeniz durumunda reklama çok ihtiyacınız olmayacağı için reklam maliyetleri azalır veya ortadan kalkar. Yapılan işi farklı ülkelerde genişletmek, şirketin çeşitlenmesine katkı sağlar. Çoklu dilli web siteleri arama motorlarında daha fazla görülür. Doğru anahtar kelimeleri kullanmanız durumunda daha üst sıralarda yer alabilirsiniz. Bu sayede sitenizin trafiği artar. Ayrıca ürün incelemesini veya satın alma işlemini kullanıcının kendi dilinde yapması, sitenizin güvenilirliğini artırır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Çoklu Dilde Web Sitesinde Alan Adının Önemi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz