Alan Adı Gizliliği Nasıl Sağlanır?

Web sitesi için domain satın alınacağı zaman, kişisel veriler talep edilir. Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılardan alınan verilerin koruma altına alınması ve üçüncü şahısların eline geçmemesi için alan adı gizliliğinin sağlanması önemli bir ayrıntıdır. Tamamen kullanıcıların kendi inisiyatifinde olan bu gizlilik için çeşitli işlemlerin yapılması gerekir. Satın alma sürecinde;

  • İsim,
  • Soyisim,
  • Adres,
  • E-posta adresi,
  • Telefon numarası vs. pek çok bilgi kayıt altına alınır.

Bu verilerin muhafaza edildiği rehbere ise Whois denir. Bu tür Whois bilgilerinin başkaları tarafından görülmemesi için erişime kapatma işlemi gerçekleştirilir. Bunun için müşteri hizmetleriyle görüşülebilir ve gizleme işlemleri yapılabilir. Ayrıca satın alma sürecinde öncelikle alan adı gizliliği satın alınabilir. Genellikle sepette böyle bir seçenek bulunur. Bu seçenek görülmediği takdirde, müşteri hizmetleriyle görüşülmesi gerekir. Böylece kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi engellenir. Bu da web sitenizi çok daha güvenli hale getirir.

Alan Adı Gizliliği Zorunlu mudur?

Whois olarak da bilinen alan adı bilgilerinin gizliliğini sağlamak zorunlu değildir. Bu gizlilik durumu tamamen kullanıcıların isteğine bağlıdır. Günümüzde kurumsal firmalar bu tür gizliliğe ihtiyaç duymaz. Bu güçlü markaların bilgileri zaten kamuya açık olduğu için gizliliğe ihtiyaç duyulmaz. Bununla birlikte bireysel kullanıcılar, küçük işletmeler ya da bloggerlar bu tür gizlilik durumuna çoğu zaman önem verir.

Alan Adı Gizliliği Sağlanmadığında Oluşabilecek Güvenlik Riskleri

Alan adı satın alınırken alan adı bilgilerinin gizlenme işlemi yapılmazsa, birçok güvenlik riski ortaya çıkabilir. Kamuya açılan bu tür bilgiler, istenmeyen e-postaları gönderen kişiler ya da dolandırıcılar tarafından elde edilebilir. Bu da çok çeşitli sorunlara neden olur. Bu nedenle alan adına gizlilik eklenmeli ve bilgiler korunmalıdır.

Ayrıca bu tür bilgilerin sahte olması da ilerleyen süreçte büyük sorunlar yaratır. Örneğin, bilgilerin sahte olduğu ortaya çıkarsa, alan adı kaybedilebilir. Bu tür bir riske girilmesi yerine, gizliliğin satın alınması çok daha akıllıca olur. Bu nedenle domain satın alma sürecinde bütün bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde kullanılmasının yanı sıra, gizlilik hizmetinin de satın alınması gerekir.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Gizliliği Nasıl Sağlanır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz