SSL Sertifikası Ne İşe Yarar

Çift taraflı şifreleme protokolü olarak adlandırılan SSL’nin açılımı Secturity Socket Layer’dır. İnternet üzerinden gerçekleşen veri transferlerinde her iki tarafın da güvenlik kapsamına alınmasını sağlayan teknoloji, bilgi paylaşımının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Ayrıca kişisel verinin korunması ve yanlış ellere geçmemesi gibi durumlar da mümkün hale getiriliyor.

SSL sertifikası ne işe yarar

Sorusunu karşılayan cevaplar her ne kadar birden fazla olsa da bu cevapların ortak noktası güvenliktir. Temel amaç, sertifika ile birlikte güvenliğin sağlanmasıdır. Bu nedenle işlemler bütününde güvenliğin arttırılmasına odaklanılıyor. SSL sertifikasına sahip bir internet sayfasında bilgi, öncelikle şifreleniyor ve ancak doğru adreste deşifre olabiliyor.

SSL Sertifikası ve Sağladığı Avantajlar

Bilgi akışında her iki tarafta da doğrulamanın yapılmasını sağlayan SSL sertifikası, işlemin ve bilginin gizliliğini sağlarken ayrıca bütünlüğünü korumasına da etki ediyor. Gönderici ve alıcı üzerinde uygulanan doğrulama işlemi neticesinde yanılma payı yüksek oranda ortadan kaldırılıyor. Sonuç olarak daha güvenli bir iletişim protokolü ortaya çıkıyor.

SSL sertifikası ne işe yarar

Sorusunun cevabı içerisinde yer alan çoklu anahtar kombinasyonunun varlığı ise elbette deşifre edilebilirliği zorlaştırıyor. 40 bit ve 128 bit olmak üzere iki farklı şifreleme protokolünün kullanıldığı sistemde tam 2128 değişik anahtar kombinasyonu söz konusudur. Bu durum, sistemin kötü amaçlar uğruna deşifre edilmesini büyük oranda önlüyor.

SSL Sertifikası ve Ücretleri

Eğer çift taraflı bir şekilde güvenlik protokolü avantajlarından faydalanmak istiyorsanız SSL sertifikasını hızlıca yaptırabilirsiniz. Bu konuda profesyonel olan ekip desteği neticesinde aynı gün içerisinde güvenlik protokolüne ulaşmanız mümkün. Böylelikle iletişim kesintisi olmaksızın bir an önce veri akışını güven altına alabilirsiniz. Ayrıca sistemin hızlı bir şekilde entegre edilmesi, zaman kaybını da önlüyor.

SSL sertifikası ücretleri ise satın almak istediğiniz seçeneğe göre değişiyor. Belge gerektirmeksizin kullanmaya başlayacağınız sertifikasyon türlerinde bütçenize en uygun olan seçeneği belirleyebilirsiniz. Web sayfasını çift taraflı bir şekilde güven altına almak ve SSL sertifikası ne işe yarar gibi konularda detaylı bilgi edinmek için hemen uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

SSL Sertifikası Ne İşe Yarar ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz