Bulut Güvenlik; Verileriniz Nerede Depolanıyor Hiç Düşündünüz mü?

Teknotel Bulut Güvenlik; Verileriniz Nerede Depolanıyor Hiç Düşündünüz mü?

Bu yazımızda start’ını vereceğimiz Bulut teknolojilerindeki ‘güvenlik’ noktasına dair her şeyi birbirini takip eden 3’leme yazılar şeklinde sizlere sunacağız.

Bulut’un gerekliliğini hemen hemen her platformda altını çize çize belirtmiştik. Nano saniyelerle yarıştığımız dijital pazarda Bulut teknolojilerinden faydalanmayan bir kurum, hız skalasında elbetteki kaplumbağa-tavşan kapışmasındaki kaplumbağa ile özdeş olacaktır. Çünkü Bulut’suz bir kurumu, her tarafı denizlerle çevrili fakat denizden ekmek yiyemeyen bir adacık olarak ancak tabir edilebiliriz. Şimdi start düdüğünü çaldık, tüm verileri Bulut’a taşıdık… Peki ya sonra?

Bulut’a Taşıdığınız Verileriniz Nerede Depolanıyor Biliyor musunuz?

SORU:Verilerinizi günümüzün zorlu rekabet ortamında kaybetmemek adına güvenebileceğiniz kurum standartları nelerdir?

CEVAP: Verileriniz yüksek güvenlikli bir altyapı altında korunmalıdır. Yürürlüğe giren 6698 sayılı kanuna göre (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kişisel verilerin muhafazası, işlenmesi ve uluslararası dolaşımı özetle kişinin ‘açık rızasıyla’ mümkün olmaktadır (Kişisel Verileriniz Güvende mi? konulu içeriğimizin detaylarına tıklayarak ulaşabilirsiniz). Bir diğer önemli nokta ise günümüz koşulları göz önünde bulundurulduğunda veri merkezlerinin Tıer 3+ olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü Tier sertifikası şirketlerin kalibresini belirler. Böylece veri merkezinin büyüklüğü, güvenilirlik oranı, tasarımı ve yönetimi belirli bir ölçek çerçevesine sahip olur. 1-4 arası seviyelerle ölçeklendirilir. Böylece yeni açılan ve kritik öneme sahip merkezler birbirlerinden ayrılır. Aynı zamanda servis aldığınız kurumun 3-2-1 kuralına (3 kopya, 2 medya,1 ortam dışında) uygun olup olmadığını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu hizmeti sağlayabilen firmaların, her bir kurumsal müşteri için özel olarak tasarlanmış bir alternatif çözümü muhakkak olmalıdır.

Teknotel’i Diğerlerinden Farklı Kılan Nedir?

Teknotel’in her zaman birincil önceliği kullanıcı memnuniyetidir ve kullanıcılarına bu doğrultuda kaliteli ve kesintisiz hizmet sunar. Kurumsal gereklilikleri öngörür ve böylece kullanıcılarına rekabetçi bir avantaj sağlarken, uzun süreli iş ortağınız olur.

Emanet etmiş olduğunuz verileriniz, Teknotel’in Data Center’ı olan TELEHOUSE ISTANBUL’da, Tier 3+ seviyesinde muhafaza edilir ve Carrier Neutral (Operatör Bağımsız) erişim altyapısıyla size önemli bir avantaj sağlar. Bu ne demek? Servisinize istediğiniz operatör üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Operatörünüzde bir sorun olması durumunda ise yurtiçi/yurtdışı operatörlerin fiber erişimi otomatik olarak devreye girerek, işinizin sürekliliği sekteye uğramaz. Bahsettiğimiz bu veri merkezi gücünü Teknotel’in yerel deneyiminden ve Telehouse’un global düzeydeki bilgisinden alır. Telehouse, kurumlara faaliyet gösterdikleri her konumda destekleyebilmek için dünya genelinde evet yanlış duymadınız, dünya genelinde 48 data center’ı bulunan global bir kullanım alanı hizmeti verir. Telehouse Istanbul veri merkezinde depolanan verileriniz ile hızlı, etkin ve güvenli ara bağlantılar ile sektörde yakaladığınız hızın artmasını ve gelecekte yeni iş fırsatları oluşturmanızı sağlar. Haydi gelin kurumsal kısa filmimizi birlikte izleyelim…

KDDI Ethernet Ağı & Operatör Bağımsız Erişim Altyapısı Hakkında Detaylar

TELEHOUSE, 2N+1’e kadar olan yedeklilik, yangın algılama/bastırma ve çok katmanlı fiziksel güvenlik sistemleri dahil olmak üzere, çevresel kontrol ve yüksek kullanılabilirlik avantajlarıyla da en gelişmiş en güvenilir tesis dışı BT ve iletişim olanakları için sektör standardını belirler. KDDI’nın (Japonya merkezli telekomünikasyon şirketi) kıtalararası fiber bağlantıları, sağlam ve yönetilebilir Ethernet ağı ile tüm Telehouse Data Center’ların birbirine erişmesini ve global bir data center ağı oluşturmalarını sağlar. Mevcut durum ile Telehouse Istanbul sizlerin dünyanın herhangi bir yerinden sunulan hizmetlere ulaşabilmesini ve global standartlarda hizmet alabilmenizi sağlar. Ayrıca kullanıcı bilgilerinin güvende olmasını sağlamak için faaliyetlerinin ana alanlarına ait iş süreçlerini ele alan bir akreditasyon olan ISO 27001 (Bilgi Güvenliği Yönetimi) sertifikasına da sahiptir. Teknotel Telekom birçok sektöre hizmet sağlar (Perakende, lojistik vb.) Öte yandan birçok banka da tercihini Teknotel’den yana kullanıyor, dolayısıyla iş sürecinin BDDK tarafından da denetlenmesi Teknotel’in güvenilir hizmet anlayışının yanına bir çarpı daha koyuyor.

Çözüm Yanı Başınızda: Teknotel Telekom

Verilerinizi, sizden uzak veri merkezlerinde barındırmak yerine elinizin altında, size en yakın kaliteli ve güvenilir bir altyapıda barındırmak size her daim yarar sağlayacaktır. Çünkü Teknotel Telekom, dünya genelindeki tüm TELEHOUSE Data Center’larda olduğu gibi, global standartlarda güvenli ve güçlü bir altyapıya sahiptir. Sizlere 7/24 teknik destek eşliğinde RACKSPACE, SUNUCU BARINDIRMA,YEDEKLEME,DEPOLAMA,HOSTING,FELAKET KURTARMA VE YÜKSEK HIZDA İNTERNET ERİŞİMİ ÜZERİNDEN BULUT tabanlı esnek hizmetler sunar.

Siz de ”Vakit,nakittir.” diyorsanız acele edin, hemen şimdi kaliteli ve güvenli hizmetlerimizden yararlanmak için bir adım atın, hiçbir zaman güvenliğinizden feragat etmeyin. Unutmamakta fayda var… GÜVENLİ BİR BULUT HİZMETİ, GÜVENLİ BİR ALTYAPIYLA MÜMKÜNDÜR. 

Teknotel Telekom ve Telehouse Istanbul Genel Müdürü Alper Selçuk:

 ”(…) Veri merkezimizde her çeşit ölçek ve sektörden firmaya düşük maliyetli ve esnek Cloud çözümleri sunuyoruz. Çözüm odaklı yaklaşımın farkını yaşatıyoruz.”


Hemen İletişime Geçin

Bulut Güvenlik; Verileriniz Nerede Depolanıyor Hiç Düşündünüz mü? ile Benzer Yazılar

2 Yorum

  • Reply
    Bulut’ta Güvenlik: DDoS Saldırıları Korkulu Rüyanız Olmasın | TEKNOTEL
    29 Ocak 2018 at 07:58

    […] Bulut teknolojilerindeki ‘güvenlik’ noktasına dair her şeyi ele aldığımız 3’leme yazılardan ikincisiyle devam ediyoruz. İlk yazımız olan Bulut’ta altyapı içeriğimize tıklayarak ulaşabilirsiniz.) […]

  • Reply
    oyun gemisi
    10 Şubat 2018 at 18:31

    Teknotel Telekom ve Telehouse

  • Bir Yorum Yaz