Bulut teknolojilerindeki ‘güvenlik’ noktasına dair her şeyi ele aldığımız 3’leme yazılardan son içeriği bugün sizlerle paylaşıyoruz…
Verinin altın değerinde olduğu dijital ortamda, iş alanlarında rekabetçi olabilmenin olmazsa olmazı, daha fazla veri odaklı çalışmak ve bunu gerçekleştirebilecek teknolojik altyapıya sahip, bir başka deyişle Veri Merkezi hizmetlerinden faydalanmaktır. Son dönemlerde veri madenciliği olarak da tanımlanan Data Mining (Veriden veri elde etme), eldeki verilerin kıymetini daha da artırmış vaziyette. Bulut altyapısı sayesinde eskiden yüksek maliyetlerle yapılabilecek yatırımlar artık Bulut’un sağladığı kullandıkça öde kolaylığı ile rahatça yapılabiliyor.
Günümüzdeki teknolojik gelişmelerin artan hızını göz önünde bulundurduğumuzda ortaya çok hızlı bir veri akışı ve sürekli biriken bir veri çokluğu olduğunu görürüz. Bu veri birikimi, veri depolama ihtiyacının yanı sıra yedekleme ihtiyacını da ortaya çıkarıyor. Düşünsenize özellikle kurumsal anlamda verilerinizin değeri liralardan milyar liralık rakamlara yükselebiliyor.
Bundan daha da önemlisi ise elbette ki İTİBAR KAYBI. Bu nedenle maddi-manevi kayıp yaşamamak adına yedekleme işini üstlenecek doğru kurumu seçmeniz iş yaşamınızdaki yol ayrımınızda hayati bir önem taşır. Kaderciliğe sığınmaktansa, realist olmakta fayda var.
“Kesintisiz” Çalışmanın Önemi Artıyor!
Artan mobilite (hareketlilik) sayesinde kullanıcı taleplerinin artması, Bulut’un benimsenmesinin ardındaki en büyük etken olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü Bulut artık erişilebilirliğin ötesinde, değişmeye ve IoT (Nesnelerin İnterneti) ile beraber yakalanabilen tüm oluşmuş veri noktalarını da kapsamaya başladı. Yani başta her sektörden büyük şirketler olmak üzere bütün hayatımızı kapsayan birçok alanda, insanların programladığı sistemlerin çalıştığı bir dönemi selamlıyoruz. Burada önemli olan “kusursuz” iletişim sağlayabilmek. Dolayısıyla her adımın daha da hassas olacağı bu dönemde, veriye erişim ve hız olmazsa olmaz bir kriter.
Tabii ki iş sadece yedeklemeyle bitmiyor. Depolanan verilerinizin, herhangi bir nedenle zarar görmesi, kurumunuzun çalışma süreçlerinde ciddi zararlara yol açabileceğini biliyorsunuz. Yaşanabilecek bir felâket durumu sonrasında, depolanan verilerinizin eksiksiz bir şekilde geri yüklenememesi, kurumunuzun ticari faaliyetlerine son vermesine neden olabilecek kadar ciddi sorunlar doğurabilir. Bu yüzden hem verilerinizi yedeklemeli hem de bu yedeklerin iş süreçlerinizle uyumlu bir şekilde çalıştığından emin olmalısınız. Sözün özü, veri bu kadar önemliyken, veriye karşı oluşan her türlü tehdit için bir tedbir alınması şart. Bu tedbir ”güvenli olmalı” gibi yüzeysel söylemlerle değil, daha efektif bir şekilde oluşturulacak planlı düzenlemelerle eyleme geçirilmelidir.
+Verilerim Bulut’ta güvende mi? sorusuna,
–Evet ama yağmur yağana kadar. gibi kompleks esprilerden çok altı doldurulabilen temel argümanlara dayalı bir seçim her zaman kurumunuzun menfaatine olacaktır.
Peki Ne Yapmalı?
En iyi koruma yöntemlerinden birinin yedekleme olduğunu ısrarla belirtmek isteriz. Teknotel’in Cloud ortamında sunduğu, sunucu yedekleme sistemi olan Bulut Yedekleme, disk tabanlı bir yedekleme (Back-up) ve Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) servisleridir.
Bulut Yedekleme, Cloud sunucunuzun içerisindeki dosyaların yedeklenmesini sağlar. Cloud Yedekleme ile yedeklenen verileriniz günlük olarak şifrelenerek Teknotel sunucularında depolanır. Yedeği alınan Cloud sunucunuzun geri yüklenmesi tümüyle sağlanır. Geri yükleme sırasında verinizin, uygulama vs. aktarımı %100 güvenli olarak sağlanır. Böylece yukarıda belirttiğimiz veri kaybını engellemiş olursunuz. Bulut Yedekleme servisinde sunucularınızın yedekleri sizin tercih edeceğiniz periyotlarla alınır (Günlük, haftalık, aylık periyot seçenekleri ile). İş sürekliliğiniz sekteye uğramadan devam eder.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok