Veri Merkezleri ve İnternet

Teknotel Teknotel Paylaşımlı (Shared) Hosting Nedir?

Veri merkezleri çeşitli amaçlarla elde edilen bilginin güvenilir ortamlarda saklanmasını ve gerektiğinde erişilebilmesini sağlayan çeşitli güvenlik önlemleri korunan sistemlere verilen isimdir. Bankalar, çeşitli kamu kuruluşları, internet siteleri ve veri tabanı sistemlerine sahip işletmeler veri merkezleri kurarak ya da kiralayarak verilerinin saklanabilmesine imkan tanımaktadır.

Ülkemizde de birçok veri merkezi bulunmaktadır. Ülke kamu kurumlarında görülen e-dönüşüm hizmetlerinin yanı sıra, bankaların ülke içerisinde veri merkezi kurma zorunluluğu son yıllarda veri merkezi gelişiminde büyük bir sıçrama yaşanmasına neden olmuştur. Türkiye’deki veri merkezleri son yıllarda büyük bir ilerleme kaydetmiştir.

Türkiye’deki Veri Merkezleri Her Geçen Gün Daha Fazla İhtiyaca Çözüm Üretmektedir

Ülkemizde son yıllarda görülen e-dönüşüm ve bankaların yurt içinde veri merkezi bulundurma zorunluluğu gibi nedenler ülkemizin veri merkezlerine olan ihtiyacını gün yüzüne çıkarmıştır. Bu nedenle bu konuda çeşitli standartlar ortaya konularak veri depolamanın bazı kurallara uygun yapılması sağlanmıştır.

Türkiye’deki veri merkezleri genellikle Ankara ve İstanbul’da yer almaktadır ve genel olarak hosting amaçlı veri depolama amacı ile hizmet verdikleri gözlemlenmektedir. Bunun yanı sıra, devlet dairelerinin ve çeşitli kamu ve özel bankaların ihtiyaç duyduğu veri saklama hizmetleri daha üst düzey güvenlik tedbirleri alınmasını zorunlu kılmıştır.

Bilgilerinizi Güvenle Saklamak İçin Bizi Tercih Edebilirsiniz

Farklı veri depolama ya da hosting çözümleri için bizi tercih edebilirsiniz. 1984 yılından bu yana telekomünikasyon çözümlerimiz ile faaliyet gösteriyoruz. Uluslararası standartlarda gereken teknik şartlara sahip alt yapımız ile alan adı barındırma, veri depolama, bulut bilişim sistemleri ile sektörde yer alıyoruz.

Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezleri ve İnternet ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz