Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında, Bölüm II

Teknotel Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında

Geçtiğimiz günlerde CIO dergisinin,  Türkiye’deki dijitalleşme süreçleri ve Teknotel’in geleceği hakkında Teknotel Telekom Genel Müdürü Sayın Alper Selçuk ile yaptığı söyleşinin birinci bölümünü sizlerle paylaşmıştık. Şimdi, söyleşinin ikinci bölümünü okumaya devam edebilirsiniz:

Dijitalleşme Süreçlerinde “Stratejik Yol Arkadaşı” Olma: Bulut’a Hazırlık

Sunucu-Odasi-186x300 Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında, Bölüm II

Teknotel Telehouse İstanbul Sunucu Kabinleri

Teknotel Telekom’un işletmelere yönelik dijitalleşme süreçlerinde “stratejik yol arkadaşı” olma fikriyle yola çıktığını aktaran Alper Selçuk, bulut bilişimin yalnızca kaynak tasarrufu olarak görmenin sıkıntılı olduğunu belirtiyor. Alper Selçuk’a göre bulut bilişimi yalnızca tasarruf olarak görmek dijitalleşme süreçlerinde sıkıntılara neden olabilir: “Bulut Bilişime geçişi, Fiziksel sunucuda duran verilerinizin ve uygulamalarınızın bulut sunuculara taşınması ve eskiyen teknolojinin yıpranma payı, bakım ve yönetim giderlerinden tasarruf edilmesi olarak tanımlayanlar var. Ancak bu bakış açısı tam tersi bir şekilde daha yüksek maliyetlere ve başarısız geçiş denemelerine sebep olabiliyor.

Bence, Bulut Bilişim’in en kritik kısmı Bulut’a hazırlık. Bunun için; sistemlerin, verilerin ve altyapıların Bulut’a hazır hale getirilmesi; kurumun verimlilik ve performans ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak Bulut mimarisinin tasarlanması gerekiyor. Zira fiziksel sunucularda kurumun yönettiği sistem konfigürasyonları bire bir Bulut konfigürasyonlarına karşılık gelmiyor. Bu yüzden, müşterinin beklentisini anlayıp bu beklentiyi bir adım öteye taşıyarak kurumun ihtiyaçlarına en iyi karşılık gelecek çözümü sağlamak oldukça önemli. Bu kısım özenli ve dikkatli bir şekilde tamamlandıktan sonra geçişin sorunsuz olabilmesi için, profesyonel bir proje yönetimi yaklaşımı ile çalışılmalı ve adım adım, kademe kademe bu geçiş gerçekleştirilmeli. Böylelikle, yalnızca bugünün değil aynı zamanda geleceğin dijital iş modelinin de söz konusu olan kurum için kurulması hedefine doğru yol alınmalı.”

Teknotel olarak biz bu süreci “stratejik yol arkadaşlığı” olarak tanımlıyoruz ve bu yolla bugün ve gelecekte kurumların yanında oluyoruz.

Bulut bilişim’de ihtiyaca göre çözüm sunulmalı

Her kurumun bulut bilişim ihtiyaçlarında farklılıklar olduğunu, bu yüzden ihtiyaca uygun çözümler sunmanın önemini belirten Alper Selçuk şöyle diyor: “Stratejik yol arkadaşlığı konusundan bahsederken de altını çizdiğimiz gibi bulut bilişim ihtiyacı her kurum için farklı bir model geliştirmeyi gerektiriyor. Teknotel olarak, terzi işi bir İtalyan takımı gibi kurguladığımız dijital modelin, şirketlerin iş yapışlarına bire bir uyum sağlamasını istiyoruz. Bunun için, 34 yıllık tecrübemizle yarattığımız tedarikçi ekosisteminden faydalanıyoruz. İşbirliği içinde olduğumuz kuruma en uygun olan çözümü, tedarikçi ekosistemimizdeki en rekabetçi bütçeler ile tedarik ederek iş modelimize dahil ediyoruz.”

Söyleşinin 3. ve son bölümüyle pek yakında sizlerle olacağız, bizi takipte kalın!

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında, Bölüm II ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz