Hosted Exchange ile İşlerinizi Kolaylaştırın

Teknotel Hosted Exchange ile İşlerinizi Kolaylaştırın

Teknoloji, iş ve yönetim alt yapısı için gerekli bir unsur haline gelmiştir. Her işe yönelik teknolojik çözümler de, işlerin daha hızlı ve etkin yapılmasını sağlayacak şekilde gelişmektedir. İş için en gerekli olan unsur olan bilgiyi barındıran sunucularda teknolojik gelişmeler ile çözüm odaklı yapılar haline gelmiştir. Hatta değişen koşullar sebebi ile bilgi işlem alt yapısına yoğun sermaye yatırımı bile yapmaya gerek kalmamıştır.

Microsoft Exchange, temelinde bir mesajlaşma sistemidir. E-posta hizmetlerinden takvimlere, görev takiplerinden adres listelerine kadar ve daha fazlasını sunar. Birçok firma Exchange satın alarak bunları kendi sunucularına yükler. Ancak bu işlem özellikle küçük işletmeler için oldukça pahalıdır. Ayrıca bunu barındırmak için gerekli sunucuların alım maliyeti, yer ve bakım hizmetleri de yüksek sermaye gerektirir.

Hosted Exchange, kurulum maliyetine ihtiyaç olmadan firmalara sunulan exchange çözümüdür. Burada veriler, hizmet alınan firmanın sunucularında saklanır. Her türlü bakım, güncelleme ya da koruma işlemleri bu firmanın uzman teknik kadrosu tarafından yapılır. Size de sadece işlerinizi güvenle halletmek kalır. Hosted Exchange, aslında Exchange’in bulut sürümüdür.

Hosted Exchange Sağladığı Faydalar Nelerdir?

1- Maliyetleri öngörülür kılar. Hosted Exchange hizmetlerinin ödemeleri aylık olarak yapılır. Bakım ve barındırma işlemlerini, bu hizmeti veren firma üstlenir. Yalnızca sabit bir ücret ödemesi yapıldığından maliyetler kolay hesaplanır ve öngörülebilir olur.

2-Maliyetleri düşürür. Sunuculardan Exchange ve bunları kullanmak için gerekli olan alt yapıyı satın almak, maliyetleri artıran bir unsurdur. Ayrıca bakım hizmetleri ile birlikte bu maliyet, hızlı bir şekilde artar. Hosted Exchange hizmetinde ise sadece aylık bir ücret ödenir. Bakım veya tamir, koruma veya güncelleme gibi ekstra maliyetler ortaya çıkmaz.

3-Uygulaması ve yönetimi kolaydır. Exchange’i kendi ofisinize kurmuş olsanız, sermaye yanı sıra yer, teknik eleman ve alt yapı gibi birçok unsuru da düşünmeniz gerekecektir. Ayrıca doğru şekilde yüklendiğinden ve çalıştığından da emin olmanız gerekir. Yeni hesaplar ve kullanıcılar ekleme gibi sürekli işlem yapılması gerekecektir. Ancak Hosted Exchange ile bu işlemleri çok kısa sürede, uzman teknik elemanlar tarafından yapılacaktır. Bu işlerin delege edilmesi sizin kendi işinize odaklanmanızı sağlayacaktır.

4-Esnektir. Büyüyen bir firma isiniz, verileriniz mevcut sunucularınızın kapasitesi ile sınırlı çalışmak zorunda kalırsınız. Sunucuları büyütmek yeni maliyetler gerektirir. Ancak Hosted Exchange sisteminde hizmet sağlayıcınıza başvurarak yeni alan talebinde kolaylıkla bulunabilirsiniz. Ya da ofisinizi taşıdığınız zaman sadece interneti bağlamanız, yeniden bu hizmeti kullanmak için yeterli olacaktır.

Hosted Exchange, küçük işletmeler yanı sıra kurumsal firmalar tarafından da tercih edilmesi gereken verimli uygulamalardır. Kurumsal firmalara sağlayacağı yararlar ile ilgili bu yazımızı okuyabilirsiniz. İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hosted Exchange ile İşlerinizi Kolaylaştırın ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz