Sunucu Barındırma Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Teknotel Sunucu Barındırma Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sunucu barındırma, firmaların bilişim maliyetlerini düşüren çok önemli bir hizmettir. Sunucu barındırma (colocation) hizmetinde, donanımı size ait olan sunucuların, muhafazasından kabinine, internet bağlantısından elektrik ihtiyacına, güvenliğinden teknik desteğine kadar tüm ihtiyaçlarının başka bir firma tarafından karşılanmasıdır. Bu hizmetleri veren profesyonel firmalar, en uygun alt yapıya ve sunucular için gerekli olan tüm imkanlara sahiptirler.

Kimler Sunucu Barındırma Hizmetini Tercih Etmelidir

Eğer büyümekte olan bir firma iseniz, barındırma masrafları bazen diğer masrafların önüne geçmektedir. Maliyetleri azaltması açısından küçük işletmeler yanı sıra kurumsal firmalar tarafından da bu hizmet rahatlıkla tercih edilebilir. Sunucu barındırma hizmetlerinin farklı planları vardır. Bu sebeple büyümeye başladığınızda, ihtiyaçlarınıza uygun seçenekler arasında seçim yapabilirsiniz.

Sunucu Barındırmaya Uygun Siteler Hangileridir

  • Uzun süre yayında olacak ve alt yapı ihtiyaçları faza olan internet uygulamaları
  • Hem uluslararası hem de ulusal hizmet veren, kaynak tüketimi yüksek olan kurumsal firmalar
  • Trafiği yüksek büyük ölçekli internet siteleri
  • Büyümekte olan ve alt yapı maliyetlerine katlanmak istemeyen küçük işletmeler
  • Operasyonel yükü yanı sıra trafiği fazla olan içerik siteleri (video veya oyun siteleri)

bulutta-veri-guvenligi-teknotel-300x200 Sunucu Barındırma Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sunucu Barındırma Hizmetleri Fiyatları Nasıl Belirlenir

Seçim yaparken ihtiyaç analizinin doğru yapılması önemlidir. İhtiyaç analizi ödenecek miktarın doğru belirlenmesini sağlayan en önemli noktadır. Sunucu barındırma fiyatlarını;

  • Sunucu sayı ve kaplayacağı alan,
  • Sunucunun kasa modeli,
  • İstenilen internet hızı,
  • İstenilen internet trafik hacmi,
  • İstenilen IP sayısı,
  • Varsa kurulum ücretleri,
  • Teknik servis hizmetleri, gibi faktörler etkiler.

Sunucu hizmeti veren birçok firma teknik servis, müşteri hizmetleri ve güvenlik gibi faktörleri ücretsiz olarak paketleri ile birlikte sunabilir.

Firma Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir

Bütün verilerinizi barındıracağınız firmaya karar verirken, kurumsal bir firma olmasına dikkat edilmedir. Ayrıca sunduğu hizmetlerden alt yapısına, sağladığı güvenlikten müşteri hizmetlerine kadar tüm unsurları iyi şekilde incelenmelidir. Referanslarına bakılarak da karar verilmelidir.

Fiyatlandırmaya dikkat edilmelidir. Yüksek ücretlendirme her zaman kaliteli hizmet anlamına gelmez. Sunulan hizmet ile fiyatların dengeli olmasına dikkat edilmelidir.

Verilen garantilere dikkat edilmelidir. Kurumsal firmalardan alınan hizmetlerde her zaman garantili süreçler ve işler olacağından seçimlerde profesyonel firma tercihi çok önemlidir.

Sunucu barındırma hizmetlerine neden ihtiyaç duyulduğu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de bu yazımızı okuyabilirsiniz. Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Barındırma Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz