Dedicated Server Kirala : Fiziksel Sunucu Hizmeti

Dedicated server, bir kurum için özel olarak tahsis edilmiş olan ya da tek bir kullanıcısı bulunan “paylaşımsız” sunucu olarak nitelendirilmektedir. Didicated server kirala işlemi bu alanda hizmet veren bir hosting firması tarafından yapılabilmektedir. Paylaşımlı sunuculardan en büyük farkı, kuruma özel ya da kişiye özel olarak ayrılmış bir ağ yapısına sahip olmasıdır.  Dedicated Server, Projelerini kendilerine ait olan paylaşımsız sunucular üzerinde koruma altına almak isteyen işletmeler adına fayda sağlamaktadır.

Dedicated Server Nedir

Teknolojik gelişmelerin sürekli olarak kendisini yenilediği alanlarda verilerin korunması gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Her gün tazeliğini koruyan veri güvenliğine ilişkin, kurumların ya da kişilerin Dedicated server kirala yarak bu hizmet üzerinden koruma sağlaması mümkün olur. Dışarıdan gelebilecek her hangi kötü niyetli erişimlerin engellenmesi, sistemin daha güvenli bir şekilde çalışmasına olanak tanımaktadır. Trafik yoğunluğundan ötürü çoklu paylaşımlarda yaşanan yavaşlama ya da aksama durumu Dedicated Server hizmetini alan kişiler için söz konusu değildir.

Dedicated Server Özellikleri

Paylaşımsız internet ağı ve sunucu olarak bilinen Dedicated Server hizmeti kullanıcılarına pek çok özelliği bir arada sunmaktadır. Bu özellikler arasında;

-Linux işletim sistemleri

-Cloudlinux 6.x

-Windows 2008 R2 Standart Edition

-Windows 2012 R2 Standart Edition

-MSSQL 2008 / 2012 Express

-MSSQL 2008 / 2012 Web Edition

-MySQL 5.0, 5.1

-Litespeed Web Sunucu Lisansı

-cPanel Linux Kontrol Panel

-Plesk 12 (İngilizce / Türkçe) Windows ve Linux Kontrol Panel (5 domain)

-Plesk 12 (İngilizce / Türkçe) Windows ve Linux Kontrol Panel (10 domain)

-Plesk 12 (İngilizce / Türkçe) Windows ve Linux Kontrol Panel (sınırsız domain) vb. daha pek çok avantaj bulunur.

Dedicated Server Kiralama

Dedicated server hizmetini kiralayabilmek için bu alanda hizmet vermekte olan firmalara ulaşım sağlanması gerekir. Dedicated server hizmetinin yanı sıra satın almak hizmetlerinden de yararlanabilmek mümkün olur. Dedicated Server kiralama işlemleri aylık fiyatlar baz alınarak hesaplanmaktadır. Her bir server kendi alanında bir çok özelliği barındırdığından ötürü fiyatlarda değişkenlik durumu söz konusu olur. Kiralama işlemi için bir hosting firması ile görüşülmelidir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Dedicated Server Kirala : Fiziksel Sunucu Hizmeti ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz