Bulut Yedekleme Sisteminin Sağladığı 5 Avantaj

Teknotel Bulut Yedekleme Sisteminin Sağladığı 5 Avantaj

Her yerden ve her zaman verilerinize veya uygulamalarınıza erişebilmenizi sağlayan bulut yedekleme sistemleri, işletmelere büyük kolaylık sunar. Bilgilerinizi sabit bir diskte depolamak yerine buluta yükleyebilir ve ihtiyacınız olduğu anda kullanabilirsiniz.

Bulut yedekleme sistemleri büyük kurumsal firmalardan küçük proje bazlı işletmelere, hastanelerden üniversitelere veya yeni kurulan girişimlere kadar birçok işletme tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Bu teknoloji ile internet üzerinden ihtiyacınız olan tüm program, uygulama ve verilerinize ulaşabilirsiniz.

Bulut yedekleme sisteminin kişi ya da firmalara sağladığı 5 avantajı şu şekilde sayabiliriz;

Tasarruf Etmenizi Sağlar

Bulut teknolojisi ile verilerinizi depolayacağınız fiziksel sunuculara, bunlara harcayacağınız yatırım maliyetlerine, tüm bu sistemi yönetmek için gerekli teknik uzmana ihtiyacınız kalmaz. Uygun ve ekonomik fiyatlandırma ile büyük yatırımlar yapmadan tüm verilerinizi güvenle yönetebilirsiniz. Ayrıca büyüdüğünüzde ya da verileriniz miktarı arttığında da alt yapı maliyetine katlanmanıza gerek yoktur. Bulut sistemleri uygun maliyetlidir.

İstediğiniz Yerden Bilgilerinize Ulaşım Sağlar

Bulut teknolojisinin en büyük avantajlarından birisi de istediğiniz her yerde bilgilerinize ulaşmanızı imkan sunmasıdır. Bulut teknolojisi bilgisayarlardan akıllı telefonlara, tabletlerden Smart TV’lere kadar birçok yerden kullanılabilir. Bu şekilde de sabit bir uygulama, yazılım veya platforma bağlı kalmadan verilerinize ulaşabilirsiniz.

Verilerinizi Güvenle Saklanmasına İmkan Verir

İşyerinizde bulunan sunucularınızın olası bozulma, virüs veya farklı problemler sebebi ile olabilecek güvenlik ve veri kayıpların yaşanmasını önler. Mesela, en büyük sorunlardan biri olan depremlerde sunucularınız hasar gördüğünüzde verilerinize ulaşmak ve yeniden çalışabilir olmak için, bir süre gerekecektir. Ancak bulut sisteminde sadece bir internet bağlantısıyla verilerinize yeniden ulaşmak yeterli olacaktır. Bulut yedekleme sistemleri hizmetleri veren firmalar her zaman 7/24 hem donanım hem de yazılımsa güvenlik tedbirlerini alırlar.

Ölçeklendirilebilir, Esnektir

Bulut sistemlerini ihtiyacınız olan alan kadar kullanabilirsiniz. Sadece bir proje için kullanabildiğiniz gibi, tüm şirket verileriniz için de kullanabilirsiniz. İşleriniz ve veri kapasiteniz büyüdükçe bulut sistemlerinde kullandığınız alanları büyütmeniz ya da projeniz bittiğinde iptal etmeniz yeterlidir. Bu şekilde pahalı donanım, yazılım gibi maliyetler ortaya çıkmaz. Ayrıca mevcut bilgisayarlarınızın yükünü de azaltırsınız.

Çalışanlarınızın Verimliliğini Artırır

Uzak mesafe çalışan ya da proje bazlı işlerde çalışanların kolay işbirliği yapması sağlanır. Bulut üzerinden farklı yetkiler verildiğinden dolayı, bilgilerinizin kullanımını yetkilerle sınırlandırarak istediğiniz kişiler ile paylaşabilirsiniz. Bu ortak dosyaları müşterilerinizden tedarikçilerinize, arkadaşlarınızda faklı dış kaynaklara kadar birçok kimse ile güvenle paylaşabilirsiniz.

Gittikçe daha fazla tercih edilen bulut yedekleme sistemlerine geçiş konusunda merak ettikleriniz varsa “Bulut Bilişim Teknolojisine Nasıl Adapte Olunur” başlıklı yazımızı okuyabilir ya da daha fazlası için tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Yedekleme Sisteminin Sağladığı 5 Avantaj ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz