Hibrit Cloud, Private Cloud ile Public Cloud altyapılarının beraber kullanıldığı bütünleşik sistem ve bulut servisidir. Private Cloud (özel bulut), firmanın çalışanları ve firma ile bağlantısı olan müşteri ve ortaklarının kullanımına sunulan bulut sistemidir. Public Cloud (açık bulut) ise, üçüncü bir servis sağlayıcısının bulut servisidir.
İşletmeler önemli ve kritik verilerini Private Cloud ile test amaçlı ve hassas olmayan verileri ise Public Cloud ile korur. Hibrit Cloud, bu iki bulutta yer alan bütün verilerin bir araya getirilerek kolay yönetilmesini ve veri erişiminin kolay olmasını sağlar. Birçok avantajı olan Hibrit Cloud, henüz çok yeni olduğu için, şirketlerin büyük çoğunluğu bu teknolojiden faydalanma konusunda fazla bir bilgiye sahip değildir.
Hibrit Cloud’un Sunduğu Avantajlar
Henüz birçok firma tarafından etkin bir şekilde kullanılamayan Hibrit Cloud birçok avantaja sahiptir. Şirketlerin değişen yoğunluk koşullarına kolay bir şekilde adapte olan Hibrit Cloud, yoğun geçen çalışma dönemlerinde sunucu alanını yükselterek şirketlerin iş yoğunluğunda performans kapasitelerini artırmalarını destekler.
Cloud sunucu teknolojisi, iş yoğunluğunun azaldığı dönemlerde ise sunucu alanını düşürerek, sadece ihtiyaç olan alanı sunar. Bu sırada sadece ihtiyaç duyulan sunucu alanı için ödeme yapılabilir. Sağladığı ideal ortam sayesinde, test aşamasında olan projelerin risk faktörlerini minimum düzeye getirir.
Şirketlerin teknolojik yeniliklere hızlı entegre olabilmeleri ve küresel pazarda daha hızlı bir şekilde büyüyebilmeleri için, gerektiğinde bilgi teknolojileri kapasitesinin artırılmasını sağlar. Hibrit Cloud’un sunduğu esnek kullanım sayesinde bulutlar arası veri taşıma işlemi güvenle yapılır.
Hibrit Bulut Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?
Hibrit Bulut sunduğu esneklik ile şirketlerin sermaye ile operasyonel giderlerinin dengelenmesini ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanılmasını sağlar. Ayrıca değişen iş koşullarına yanıt verme kabiliyetinin gelişmesinde yardımcı olur. Hibrit Bulut’un kullanım amaçları şu şekilde sıralanabilir.
- Afet kurtarma planının stratejilerini yerine getirmek,
- İş süreçleri uygulamalarını, insan kaynakları ile müşteri ilişkileri yönetimine eksiksiz bir şekilde sunmak,
- Web hizmetleri için Cloud Bursting işlemi ile dönemsel yoğunlaşan talep artışlarını yönetmek,
- Yeni iş fırsatlarından faydalanmasını sağlamak,
- Belirli sürelerde hizmetleri çok hızlı bir şekilde sunmak.
Bulut sunucuların seçimi de çok önemlidir. Bu konuda daha fazla bilgi isterseniz “Bulut Sunucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok