Data Center Nedir?

Teknotel Data Center Nedir?

İşletmeler açısından son yıllarda çok daha fazla önem kazanan data center, aslına bakılırsa veri merkezi olarak geçiyor. Data center nedir sorusunun cevabı ise birden fazla hizmet tanımı ile verilebilir. Sunucu kiralama, sunucu barındırma, güvenlik çözümleri ve lisans kiralama gibi olanakların tümü data center hizmetleri dahilinde yer alıyor.

Data Center Hizmetleri

İnternet üzerinde varlık göstermek açısından gerekli olan data center hizmetleri, aynı zamanda kurumsal altyapının oluşması adına da önem teşkil ediyor. Farklı konumlardaki merkezler ile güvenli bir şekilde iletişime geçmek ve verilerin güvenli bir şekilde depolanmasını sağlamak adına data center olanaklarından faydalanmanız gerekiyor.

Data center imkânları, kurumsal hizmetlerin sunulması açısından önem taşıdığı gibi ayrıca ekonomik adımlar atmak adına da bir hayli önem teşkil ediyor. Örneğin yeni bir sunucu satın almak yerine çok daha uygun bir fiyat karşılığında sunucu kiralayarak veri yönetimi olanağını anında hayata geçirebilirsiniz. Ekonomik olmasının yanı sıra yönetim açısından da son derece kolaylık sunan sunucu kiralama, işlemlerin uzman kişiler tarafından yapılmasına imkân tanıyor.

Data Center ile Çalışmanın Avantajları

Yararlanabileceğiniz data center hizmetleri dahilinde yer alan lisans kiralama ise yüksek miktarda ücret ödeyerek Microsoft servislerini satın alma derdini ortadan kaldırıyor. Pratik bir şekilde lisans kiralayabilir, mal ve hizmet üretimi için ihtiyaç duyduğunuz servisi kullanmaya başlayabilirsiniz. Ekonomik olduğu kadar kullanılabilirlik açısından da son derece kolay olan hizmet, anında yararlanma şansı yaratıyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Data Center Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz