Plesk Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir?

plesk panel teknotel

Hosting işlemlerini kendi uygulamak isteyen kullanıcılar için kolaylık sağlayan ve zamandan kazandıran Plesk Panel, internet sitelerinin yönetiminde pratik bir araçtır. Linux ya da Windows işletim sistemleriyle uyumlu olan programı kendiniz kurabileceğiniz gibi, servis sağlayıcınız tarafından aldığınız hizmet paketi dahilinde hazır kurulu olarak da temin edebilirsiniz.

Dinamik bir site yönetiyorsanız, erişim sayınız yüksekse, içeriklerinizi sıklıkla güncelliyorsanız ve hosting açısından da sık sık işlem yapmanız gerekiyorsa Plesk Panel sizin için ideal bir seçim olabilir. Program sayesinde tüm dosyalar yedeklenerek beklenmeyen veri kayıpları önlenebilir.

Sistemin düzenli aralıklarla hata kayıtlarını raporlama yapması, olası risklerin öngörülmesini sağlar. Dünyada en çok tercih edilen kontrol paneli unvanı olan Plesk Panel’in pratik çözümleri arasında sitenize özel benzersiz güvenlik altyapısı oluşturması da bulunur.

Plesk Panel’in En Önemli Özellikleri Nelerdir?

Kullanıcı dostu arayüzü ile rahatlıkla kontrol edilebilen sistem üzerindeki sekmeler arasında ve tuşlarla çalışabilirsiniz. Verilerinizi kaydederken her aşamada bir önceki ayarlarınızı da saklayabilirsiniz. Ortalama üç ayda bir yapılan genel güncellemeyle güvenlik altyapınızı sağlamlaştırabilir, kurumsal web hosting işlemlerindeki yenilikleri yakından takip edebilirsiniz. Plesk Panel’in faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Domain (Alan Adı) Yönetimi: Domain yenileme, silme, ek olarak alan adı alma gibi pek çok işlemi yapabilirsiniz.

E-Mail Yönetimi: Hosting servisini alırken belirlenen sayıda e-posta hesabını Plesk Panel üzerinden açabilir, silebilir ve yönetebilirsiniz.

FTP Yönetimi: Panel üzerinden FTP şifresini değiştirerek güncelleyebilirsiniz.

Trafik Yönetimi: Site trafiğinin durumunu otomatik olarak analiz eden programdan alacağınız raporlarla performansını değerlendirebilir, yeni stratejiler belirleyebilirsiniz.

Veritabanı Yönetimi: Veritabanı olarak MySQL kullanabilir, PHPMyAdmin fonksiyonu ile giriş yapabilirsiniz. Mevcut sıralamayı takip ederek aradığınız veritabanına ulaşabilir veya yenisini oluşturabilirsiniz.

Plesk Panelin Avantajları Nelerdir?

Günümüzde yoğun bir dinamizme ihtiyaç duyan internet sitelerinin güncellenmesi, kod yazılımı gerektiren meşakkatli bir iştir. Plesk Panel gibi programlar sayesinde kod yazmayı bilmeyen yönetici ve çalışanların gerektiği zaman sayfalara müdahale etmesi kolaylaşır.

Kolay arayüzü sayesinde uzman olmayan kişilerin bile rahatlıkla hakim olduğu program, e-ticaret siteleri için son derece pratik bir çözümdür. Paylaşımlı server üzerinde de rahatlıkla işlem yapılabilir ve çeşitli dijital platformların hızlı şekilde yönetilmesine olanak tanır.

WordPress temelli sitelerle uyumlu çalışan Plesk Panel, ön izleme ve test seçenekleriyle fonksiyonel özelliklere sahiptir. Sitenin kopyalanmasını ve senkronizasyonunu sağlayan panel ile güvenli şekilde yönetim yapabilirsiniz. cPanel hakkında da bilgi edinmek isterseniz “cpanel Nedir, cPanelin Kullanıcıya Faydası Nedir” konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Plesk Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz