HTTP ile HTTPS Arasındaki Fark Nedir?

Son yıllarda en çok merak edilen konulardan biri olan HTTP ile HTTPS arasındaki fark, aslında oldukça basittir. Web sitelerini ziyaret ederken, bazılarının URL’sinde HTTP, bazılarında ise HTTPS yazdığını fark edersiniz. Bu durum web sitesinin güvenlik sertifikası olup olmadığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Güvenlik sertifikası olan web sitelerinde HTTPS yazdığını bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz.

HTTPS Özellikleri Nelerdir?

Güvenlik sertifikası olmayan ve HTTP olarak belirtilen web sitelerinde, verici ve sunucu arasında paylaşılan tüm veriler şifresiz olarak işleme alınır. Herhangi bir güvenlik protokolüyle korunmayan bu siteler, dış tehditlere karşı açık kalır ve her an güvenlik eksiği nedeniyle sorunlar yaşanabilir. HTTPS ise verici ve sunucu arasındaki bütün verileri şifreler. Açılımı “Secure Hypertext Transfer Protocol” şeklindedir ve aldığı güvenlik önlemleriyle hem kendisi hem de kullanıcıları için güvenilir bir ortam sağlar. SSL sertifikası olarak adlandırılan güvenlik protokolü ile fiber saldırılara karşı web siteniz en iyi şekilde korunur. Günümüzde birçok e-ticaret sitesi SSL sertifikasını alarak, kullanıcılarının kişisel verilerinin güvenliğini garanti altına alır.

HTTPS ile Elde Edilen Avantajlar Nelerdir?

Güvenlik sertifikasıyla verilerini güvence altına alan web sitelerinin URL’sinde HTTPS yazar ve web sitesi dış tehditlere karşı kusursuzca korunur. SSL sertifikasıyla elde edilen avantajlar ise kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  • Bilgiler aktarım sırasında şifrelenir. Bu sayede kullanıcıların veriler üçüncü şahıslar tarafından elde edilemez. Bu da kullanıcıların gönül rahatlığı ile web sitesinde alışveriş yapmasına olanak sağlar.
  • E-ticaret sitelerinde ödeme işlemleri yapıldığı için, ekstra güvenlik önlemlerinin alınması gerekir. Aksi halde kredi kartı bilgileri üçüncü şahısların eline geçebilir. SSL sertifikası sayesinde ödeme sırasında verilen bütün bilgiler şifreleme yöntemiyle korunur. Bu nedenle HTTPS olarak belirtilen yerlerden alışveriş yapılması güvenlidir.
  • Güvenlik sertifikası olan sitelerin verileri yükleme hızlı çok daha yüksektir. SEO konusunda titiz davranan siteler, SSL sertifikasıyla arama motorunda çok daha ön sıralarda yer alma imkânına sahip olur.

Güvenli site algısı yaratmak isteyen e-ticaret sitelerinin SSL sertifikası alması gerekir. Böylece kullanıcılar tarafından itibar gören sitelerin trafik yoğunluğu artış gösterir. Teknotel, İstanbul’un oldukça önemli ve işlek iş merkezilerinden biri olan Kozyatağı bölgesinde, metro istasyonunun hemen çıkışında yer alır. Böylece, taahhüt ettiği global standartlardaki güvenli ve kaliteli hizmeti kolay erişilebilir konumuyla pekiştirerek yerel bir veri merkezi olmanın tüm avantajlarını en iyi şekilde sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

HTTP ile HTTPS Arasındaki Fark Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz