Felaket Kurtarma Planı Nasıl Hazırlanmalı?

Teknotel Blog-Felaket kurtarma plani nasil hazirlanmali

Bilgi teknolojileri her geçen gün daha fazla gelişirken siber güvenlik sorunları da artıyor. Kurumların veri işlemlerini, depolama sistemlerini, veri yönetimlerini güvence altına almaları oldukça önemli.

Olası sorunların tahmin edilmesi ve bu sorunlara uygun planların hazırlanması İş Sürekliliği Planlama olarak ifade edilir. İş Sürekliliği Planlama sürecinin en önemli aşaması Felaket Kurtarma Planıdır.

Tüm sistemlerin herhangi bir nedenden dolayı çalışmaz hale gelmesi durumunda sistemin çalışır hale gelmesi için gereken altyapı Felaket Kurtarma Planı ile oluşturulur.  Felaket Kurtarma Planı (BT) hayati önem taşıyan sistemlerin öncelikli olarak çalışır duruma getirilmesini amaçlar. Her kurumun Felaket Kurtarma Planı bilgi teknolojilerinin niteliklerine göre değişir.

Felaket Kurtarma Planı Nasıl Yapılır?

Felaket Kurtarma Planı yapılırken risklerin, tehditlerin belirlenmesi ve bu risklerle karşılaşıldığında yaşanacak durumların tespit edilmesiyle ilk adım atılır. Yazılım, donanım sistemlerinin kurum için önemi derecelendirilir.

İlk olarak kurtarılması gereken sistemler birinci derecede öneme sahip olur. Herhangi bir felaket durumunda hangi sistemin ne kadar kapalı kalacağı belirlenir. Felaket Kurtarma Merkezi oluşturulurken gerekli donanım ve bağlantıların neler olduğuna karar verilir. Kurumun teknik altyapısına uygun Felaket Kurtarma Planı teknolojisi seçilir.

İç network ve dış network ağlarına gelebilecek tüm zararlara yönelik önlemler alınır. Zararlı uygulamaların ve virüslerin kurum network ağına girmesi engellenir. Olası felaket senaryolarına uygun felaket kurtarma planları yapılır. Bulut sistemleri kayıplar konusunda büyük avantaj sağlar. Bu konuda bilgi almak isterseniz de “Teknotel Bulut Felaket Kurtarma ile Güvendesiniz” yazımızı okuyabilir, detaylı şekilde merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Felaket Kurtarma Planı İçin Yapılacak Analizler

Felaket Kurtarma Planı için servis analizi, risk analizi ve topoloji analizi yapılması gerekir. Servis analizi sistemlerde aktif olarak kullanılan servislerin sınıflandırılmasını sağlar.

Tüm servislerin genel tanımı yapılır ve çalışan servislerin konsolide edilmesi sağlanır. Risk analizinde amaç herhangi bir felaket durumundaki aksiyon senaryolarının belirlenmesidir. Ne gibi kayıplar olabileceği tahmin edilerek kayıp olmaması için gereken plan risk analizi sonucunda yapılır.

Topoloji analizi şirketin teknoloji haritasının çıkarılmasını sağlar.  Teknoloji haritasına göre felaket anında gereken değişikliklerin neler olacağı ortaya çıkartılır. Felaket Kurtarma Planı kurumsal şirketler, kamu kuruluşları gibi herhangi bir dijital felaket durumunda büyük kayıplar yaşayabilecek kurumların mutlaka sahip olması gereken plandır. Felaket Kurtarma Planı ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Felaket Kurtarma Planı Nasıl Hazırlanmalı? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz