Dedicated Server’ı Seç Bir Adım Öne Geç

Teknotel Dedicated Server'ı Seç Bir Adım Öne Geç

Fiziksel sunucu kiralama deyince birçok kişide soru işareti oluşabiliyor. Biz de bu yazımızda Dedicated Server’ı daha detaylı hâle getirerek soru işaretlerini açıklığa kavuşturalım istedik…Dedicated Server, sunucu ihtiyacınız için yüksek performanslı sunucu kiralama çözümleri sunar. 

Dedicated Server (Fiziksel Sunucu Kiralama) Nedir?

Dedicated Server, Türkçe kullanımı ile ‘paylaşımsız’ sunucu olarak nitelendirilir. Dedicated Server’ın, paylaşımlı sunuculardan en büyük farkı tek bir kullanıcısının bulunması veya bir kuruma özel olarak ayrılmasıdır. Paylaşımlı sunuculardan en büyük farkı da bu noktada karşımıza çıkar. ‘Paylaşımsız’ Dedicated Server tek bir kuruma özel olarak ayrılır. Paylaşımlı sunucuları bir apartman gibi düşünün… Oturduğunuz daire size ait fakat sonuç olarak ortak paydanız aynı apartmanda yaşıyor olmanız. Fakat paylaşımsız sunucu (Dedicated Server) size ait müstakil bir evdir ve başkası tarafından kullanılamaz.

Peki bu işinize nasıl bir avantaj sağlar?

Dedicated Server, veri güvenliği konusunda kullanıcılarına daha güvenli bir çözüm sunar. Bu söylediğimizi klişe bir güven toplama cümlesi olarak düşünmeyin… Kiralamış olduğunuz Dedicated Server’da kullanıcı adı ve şifre bilgileri, sizden başka kimsede bulunmaz. Böylelikle dışarıdan kötü nitelikteki erişimler engellenir, sisteminiz daha güvenilir bir ivmede seyreder. Trafik yoğunluğundan dolayı sitenizde herhangi bir yavaşlama ve kesinti gibi durumlar yaşamazsınız. Dolayısıyla Dedicated Server’lar yüksek trafiği olan siteler için daha uygundur. Çünkü kapasiteleri daha yüksektir ve sadece tek bir kurum tarafından kullanıldığı için, sunucu performansı asla düşmez. 

Dedicated Server sahibi olduğunuzda…

Sunucunuzun tüm saklama alanı size ait olur. Böylelikle saklama ve barındırma alanında herhangi bir sorun yaşamazsınız. Paylaşımsız sunucu alanınızı, kendi belirlediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Site trafiğinin yoğun olduğu durumlarda paylaşımlı sunucular, site sahiplerine belli bir trafik alanı sunabilmektedirler. Bundan dolayı sitede yavaşlamalar ya da sitenin kısa süreli çalışmama durumları ortaya çıkabilir. Bu da iş sürekliliğinizi sekteye uğratır.Dolayısıyla Dedicated Server’lar yüksek trafiği olan siteler için daha uygundur çünkü kapasiteleri daha yüksektir. Ve sadece tek bir firma tarafından kullanıldığı için, sunucunun performansı düşmez.

Doğru Yerdesiniz!

Teknotel Telekom, projelerini kendine ait paylaşımsız sunucularda barındırmak isteyen kullanıcılarına,Dedicated Server hizmetleri ile iş uygulamalarını hızlı ve kesintisiz hale getirir. Ayrıca Dedicated Server sunucu kiralama servislerinin birçok ayrıcalıklı hizmet ile birlikte sağlandığı Telehouse Istanbul’un iklimlendirme, yangın/su baskını koruma ve elektronik/fiziki güvenlik alt yapıları; Dünya’daki tüm diğer Telehouse işletmeleri gibi Tier 3+ seviyesinde kaliteli bir hizmet sağlar.

Haydi durmayın, Dedicated Server oluşturmaya hemen şimdi başlayın! 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Dedicated Server’ı Seç Bir Adım Öne Geç ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz