Colocation Firmanızın Performansını Nasıl Etkiliyor?

Pek çok firma BT ihtiyaçlarını sınırlı kaynak ve ekiplerle karşılama konusunda oldukça zorlanmaktadır. Yakın zamanda Spiceworks tarafından gerçekleştirilen IT Bütçe ve Teknoloji Trendleri araştırmasına göre, teknoloji alıcılarının neredeyse %60’ı BT altyapılarını güncel tutmanın oldukça maliyetli ve zor olduğunu dile getiriyor. Colocation (Sunucu Barındırma) servisinin firmaların bilişim maliyetlerini düşürmede önemli rol oynadığı ise gene aynı araştırmadan çıkan bir başka sonuç.

Colocation hizmetinde, donanımı size ait olan sunucuların muhafaza, kabin, internet bağlantısı, elektrik, güvenlik ve teknik destek gibi ihtiyaçları profesyonel bir veri merkezi tarafından sağlanır. Bu sayede BT altyapı ve sunucularınız en uygun altyapı ve teknolojik tüm olanaklara sahip oluyor. Öte yandan, iş uygulama ve BT altyapılarının profesyonel bir şekilde ve hızla yönetilmesine imkân tanıyan Colocation, dijital dönüşümle beraber artan rekabetçi Pazar şartlarında işletmeler açısından hayatta kalmanın ve büyümenin anahtarı olarak görülmekte; maliyeti sınırlama ve etkili bir şekilde kontrol etmek için en iyi araçlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Gerçek Zamanlı Ölçeklendirme İmkanı

Ekonomideki hızlı değişim ve belirsizliklerle birlikte çoğu işletme değişen BT ve depolama ihtiyaçları için hızlı ölçeklendirmeye ihtiyaç duyuyor. Bu bazen kaynaklara duyulan ihtiyaçlarda ani ve keskin düşmesi veya daha geniş alan ihtiyacı gibi farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlar için ise ölçeklenebilirliğin neredeyse gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilmesine izin veren profesyonel veri merkezi iş ortağı şart.

Colocation kullanımının çok fazla tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise iklimlendirme, güvenlik ve veri merkezi altyapısı gibi ihtiyaçların tek bir noktadan karşılanması ve kontrole edilebilmesi. Firmalara kendi ekipmanlarını kullanarak profesyonel veri merkezi avantajlarına sahip olma imkânı veren bu servis ile birlikte firma sunucularınızın üzerinde tam hâkimiyete sahip olurken her türlü bakım, onarım ve güvenlik gibi ihtiyacınız için IT ekibinizin ekstra mesai harcamasına gerek kalmaz.

Düşük Maliyetlerle Yüksek Performans

Firmaların yeni bir veri merkezi kurmak yerine Colocation’ı tercih etmesinin bir diğer nedeni kurulum ve işletme yükü ile ilgili maliyetleri ortadan kaldırması. Öte yandan erişim yatırımlarına olan ihtiyacı da ortadan kaldıracağından IT altyapınızı yüksek performansta yönetmek ve iyileştirmek adına yüksek maliyetli yatırımlara ihtiyaç duymazsınız.

Colocation firmalara, tasarrufun yanı sıra kesintisizlik ve profesyonel yönetim olanağı sağlar. Sunucularınızla ilgili herhangi bir sorun meydana geldiğinde tam zamanlı mühendisler sorunlarınızla ilgilenerek hızla çözüme kavuşturur. Bu da IT departmanınızın operasyonel yükünü büyük oranda azaltmak anlamına gelir.

İhtiyaçlarınızın kusursuz olarak karşılanması için Colocation servisi alacağınız firma seçimine özellikle dikkat etmelisiniz. Özellikle güvenilir ve profesyonel bir firma tarafından Colocation hizmetini almak önemlidir. Bu sayede sunucunuzda yer alan verileri korur ve güvenli şekilde muhafaza edersiniz.

Profesyonel Colocation Hizmeti için Teknotel Telekom

Firmanıza veya müşterilerinize ait olan bilgilerin üçüncü şahısların eline geçmesi, müşterilerinizle aranızda büyük sorunların çıkmasına neden olabilir. Hatta şirket itibarınız açısından geri dönülmesi zor sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden güvenilir ve profesyonel veri merkezleri ile iş birliği yaparak Colocation’u tercih etmeniz veri güvenliği, yönetimi ve müşteri memnuniyeti noktasında firmanıza pek çok açıdan avantaj sağlayacaktır.

Teknotel, her ölçekten firma için profesyonel Cloud ve Data Center hizmetleri sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçları ile Teknotel, tüm müşterilerine kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Colocation, Backup, Disaster Recovery ve Sunucu Kiralama gibi data center servisleriyle iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Colocation Firmanızın Performansını Nasıl Etkiliyor? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz