Web Sitesi için SSL Sertifikası Avantajları

Teknotel Web Sitesi İçin SSL Sertifikası Avantajları

İngilizce açılımı Secure Sockets Layer olan ve internet ortamında hassas bilgilerin gönderilmesi ve korunması için modern bir şifreleme yöntemi olarak bilinen SSL sertifikası, kullanıcı tarayıcısı ile web sitesi sunucusu arasında güvenli bir kanal oluşturmaktadır. SSL sertifikası avantajları, bir web sitesinde oldukça geniş bir alana yayılır. Bu sertifikayı alarak söz konusu web sitesinin güvenilirliğini arttırabilmek mümkün olmaktadır. Web sitesinin URL’si önünde bir kilit işareti yer alıyor ise, o web sitesinde SSL sertifikası kullanılıyor demektir.

SSL Sertifikasının Avantajları: Profesyonel Görünüm

İşletmeler, dijital gizlilik bilincinin arttığı kullanıcı trendini kabul etmektedir. Müşterilerinin korunduklarını bilmelerini isterler ve bu nedenden ötürü SSL sertifikasını satın alan bir işletme, web sitesinde bunu göstermektedir. SSL sertifikası avantajları arasında yer alan bir etmen de  bu sertifikayla web sitesinin daha profesyonel bir görünüme sahip olmasıdır. Bu durum, ziyaretçilerin web sitesine yönelik bakış açısında olumlu bir gelişme kaydedilmesine yardımcı olur.

SSL Sertifikasının Avantajları: Veri Şifreleme

SSL sertifikasının web siteleri tarafından kullanılmasının başlıca nedeni sağlam güvenlik teklifi sunuyor olmasıdır. Kullanıcının tarayıcısı ve SSL özelliği olan bir web sitesi arasında değiş tokuş edilen her verinin şifrelenmesine yardımcı olur. SSL sertifikası avantajları arasında yer alan bu nitelik, istenmeyen bir tarafın söz konusu olan veriye ulaşmasının da önüne geçer. Üçüncü bir tarafın web sitesinde koruma altına alınmış ve şifrelenmiş olan veriye ulaşım sağlaması mümkün değildir.

SSL Sertifikasının Avantajları: Google ile Uyumluluk

SSL sertifikasının yer aldığı bir web sitesinin Google arama optimizasyonunda üst sıralara çıktığı görülür. SEO’nun bir uzantısı olarak tercih edilen SSL sertifikası, web sitesini güvenilir hale getirdiğinden dolayı Google tarafından da tercih edilmektedir. Google’ın kullandığı PageRank algoritması, sıralama faktörü olarak bakıldığında SSL sertifikası kullanımını da bu faktörlerin içerisinde tercih etmektedir. SSL kullanımı mevcut olan bir web sitesinin, bu sertifikasının kullanılmadığı bir web sitesine oranla Google aramalarında üst sıraya çıktığı görülmektedir. Mevcut olan SEO çalışmalarının da tamamlanması için fayda sağlayan SSL sertifikası, web sitesi sahibinin Google arama motorunda ön plana çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Web Sitesi için SSL Sertifikası Avantajları ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz