Domain Yatırımcılığı Nedir?

Günümüzde internet kullanımı arttıkça domain (alan adı) ve hosting gibi kavramlar en çok kullanılan terimler arasına girmiştir. Web sitelerinin isimleri onların tanınırlığı ve iş yapış şekillerini etkileyen önemli bir unsudur. İnternet sitelerinin özgün, farklı ve dikkat çekici isme sahip olması onların rakiplerine göre ön plana çıkmasına ve fark edilebilir olmasını sağlar. Web sitelerinin isimlerinin önemi de yeni tür bir iş sektörünün oluşmasına neden olmuştur.

Domain yatırımcılığı adı verilen bu sektör, ileride ihtiyaç duyulacak ve tercih edilecek alan isimlerini alarak, beklemek ve ihtiyaç duyulduğunda da satışının yapılmasıdır. Bu işlemi yapan kişiye de domain yatırımcısı denir. Domain yatırımcılığında bir konuya, isme ya da bir projeye ait araştırma yaparak farklı alan adlarının kısa veya uzun vadede değerleneceği öngörüsü ile belirlenen alan isimleri alınır ve değerlendikten sonra da satılır.

Domainlere Neden Yatırım Yapılır

Domainlere birçok nedenden yatırım yapılır. Özelikle internet kullanımının artması bunun en büyük sebebidir. Bazı alan isimlerinin zaman içerisinde değerlenmesi, potansiyel kazanması bu yatırımcılığı karlı kılan bir etmendir. Bu yatırımcılıkta düşük maliyetlerle işlem yapılır. Maliyetiniz alan ismine vereceğiniz yıllık ücrettir. Alan isimleri dijital varlıklardır, bu açıdan alan adı transferi ile istediğiniz yerde de barındırabilirsiniz. Ayrıca alan isimlerini satmadan da para kazanma imkanı bulunur.

Domain yatırımcısı olmak için iyi bir araştırma ve öngörü ile domain portföyü oluşturmak gerekir. Sonrasında da satıştan olsun domain park etme yönteminden olsun kolaylıkla gelir elde edilir. Domain değeri konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz de Domain Değeri Nedir ve Neden Önemlidir başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Domain Yatırımcılığı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

Domain yatırımcılığında alınacak alan isimlerinin hacmi ve kelimelerin doğru analiz edilmesi gerekir. Doğru öngörü için çok iyi bir araştırma yapılmalıdır. Satılma potansiyeli yüksek olan domain isimleri her zaman çok tercih edilir. Mesela, kolay okunan veya yazılan alan isimlerinin satış potansiyeli karmaşık isimlere göre daha fazladır.

Alınan alan ismi bir projenin, bir markanın ürünün, yeni kurulan bir şirketin kimliği olabilir. Bu sebeple de domainlerin markalaşma potansiyeline bakılmalıdır. Size bir şey ifade etmeyen bir alan adı ileri de çok fazla değer kazanabilir. Alan adı yatırımcılığında piyasaları ve sektörleri atıştırarak takip etmek önemlidir. Günümüzde alan isimlerinin çoğu alınmış olmasına rağmen yeni yatırımlar ve gelişmeler, bu iş sektörünün önünde birçok alternatifin açılmasını da sağlar.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Yatırımcılığı Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz