Bulut Bilişim Veri Depolama Hizmeti Nedir?

Teknotel Bulut Bilişim Veri Depolama Hizmeti Nedir?

Veri depolama işlemi, kuruma ait olan e-postalar, dosyalar, ve videolar gibi kritik  verilerin korunması anlamına gelmektedir. Kurumlara özel  ayrılmış olan güvenli bir alan üzerinden bulut bilişim veri depolama işlemi yapılabilmektedir. Kurumların siber saldırılara uğrama tehlikesi karşısında verilerinin yedeklenmiş olması sayesinde, karşılaşılacak herhangi bir olumsuz durumda  problemin ortadan kalkması mümkün olur. Kurumların kendi belirlediği süre aralıklarında bulut veri depolaması yapılır.

Bulut Bilişim Veri Depolama Hizmetinin İşlevleri

Bulut veri depolama işlemi;

  • Kurum içi bilgilerinin en avantajlı yönetimini sağlama
  • Hızlı bir şekilde gelişme gösteren kurumlarda kaynakların verimli kullanılmasını sağlama
  • Bilgilerin saklanması, korunması ve sınıflandırmasına ilişkin teknolojileri içerme
  • Bilginin zaman içerisinde yok olmasının önüne geçme
  • IT yatırım maliyetlerinnin ciddi miktarda düşmesine  yardımcı olma gibi işlevleri bünyesinde barındırmaktadır.

Bulut bilişim veri depolama işlemi kurumların geçmişe yönelik bütün işlemlerine yardımcı olan ve olası zararların önlenmesini sağlayan bir sistem bütünüdür.

Bulut Bilişim Veri Depolama Hizmetinin  Özellikleri

Kurum tarafından yaptırılan bulut bilişim veri depolama işleminin özellikleri, dosya paylaşımı ile yedekleme, sosyal ağlar ile entegre, otomatik senkronizasyon, verilere bütün cihazlardan erişebilme, esnek ve güvenli hesap yönetimi, kolay kurum ve İngilizce dil desteği şeklinde sıralanabilmektedir. Bulut veri depolama servisi ile şirket dışındayken de kurumsal iş verilerine ihtiyaç duyulduğu zaman sahada görev alan kişilerin en güncel verilere erişim sağlayabilmeleri mümkün olur. Veriler dünyanın her yerinden kesintisiz bir şekilde erişime açıktır.

Bulut Bilişim Veri Depolama Hizmetinin Avantajları

Bulut bilişim hizmetlerinden faydalanıyor olmak avantajlı pek çok fırsatı da beraberinde getirmektedir. Kurumlar tarafından bulut bilişim veri depolaması hizmeti alındığı takdirde; 7/24 canlı destek, Ticket sistemi, kurumsal müşteri temsilcisi, güçlü alt yapı, kesintisiz erişim, yedekli storage, güvenli veri merkezi ve maliyet avantajından yararlanmak mümkün olur. Bulut bilişim veri depolamasına ait olan hizmet bütünü, kuruma bütün işletim sistemleri üzerinden istediği zaman erişim imkanı tanımaktadır. MAC, Android, Linux, Windows, iPhone, masaüstü, iPad ve daha pek çok işletim sistemi, veri depolama alanına erişim sağlayabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Bilişim Veri Depolama Hizmeti Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz