Domain Hakkında: Alan Adı Değeri

Teknotel Domain Hakkında: Alan Adı Değeri

Alan adı ile ilgili değerlendirmeler yapan birçok site bulunmaktadır. Fakat bu sitelerin çoğu özellikle Türkçe domainlerde doğru sonuçları vermemektir. Peki, alan adı değeri nedir? Alan adı nasıl hesaplanır? İşte yanıtlar:

Alan Adı Değeri Ne Anlama Gelir?

Domain, alan adı anlamına gelen bir kelimedir. Alan adı bir web sitesinin internet ortamında kullandığı adrestir. Alan adı birçok uzantıdan meydana gelir. Com, net, org, gov gibi uzantılar sitenin hangi tür bir site olduğuna dair kullanıcılara ipuçları verir. Örneğin, www. abcd. org gibi bir site adresinden sitenin devlet kuruluşlarına ait bir site olduğunu anlayabiliriz. Bunun haricinde alan adı değeri, alan adının satış fiyatını anlatır. Alan adının değerini hesaplamak için internet üzerinde birçok site bulunmaktadır. Alan adı değerleri belirli kriterlere göre hesaplanır.

Alan Adı Değerinin Kriterleri

Alan adı değeri hesaplanmasında şu kriterler önemlidir:

Alan Adının Anlamı: Satın alınmak istenen alan adının anlamı, alan adının kullanılacağı sitenin değerini artıracağından ek almamış, olumsuz ifadeler içermeyen bir yapıya sahip olmalıdır.

Sektör: Sektörün büyüklüğüne göre kullanılacak olan alan adının değeri de artacaktır. Haber, kozmetik, sağlık gibi büyük sektörlerde kaliteli domainler için ödenecek olan miktarlarda artacaktır.

Arama Motorları: Arama motorlarında üst sıralarda yer almak, Adwords verileri, Adsense gelirleri gibi durumlar alan adını değerini de yükseltecektir.

Uzantı: Uzantılar arasında alan adının .com uzantılı olması satış değerini artıracaktır.

Uzunluk: Kısa domainler uzun domainlere göre daha akılda kalıcı ve daha etkileyici olduğu için tercih sebebidir.

Marka: Bir markanın daha çok tanınmasını sağlayacak olan alan adlarının fiyatları daha yüksektir.

Alan Adı Değeri Hesaplama

Alan adının değerini hesaplama konusunda siteler farklı yöntemler uygulamaktadır. Çok yüksek fiyatlara satılan alan adları da mevcuttur. Örneğin, Sigorta.com bundan yıllar önce tam 35,6 milyon dolara satıldı. Yine Internet.com adındaki alan adı tam 18 milyon dolara satıldı. Bunun gibi daha birçok örnek verilebilir. Bu fiyatlar belirlenen kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Siz de alan adınızın değerini hesaplamak istiyorsanız internet üzerinden ücretsiz olarak hizmet veren sitelere bakabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Hakkında: Alan Adı Değeri ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz