Bilgisayar üzerine kurulan bazı yazılımlar sayesinde sunucu olarak bilgisayarın kullanılması olarak bilinen Localhost, bir nevi web sitesinin test edilmesi işlemidir. Bu sistem sayesinde web sitesinin tasarımı değerlendirilir ve başarılı bulunduğunda gerçek bir sunucuya sitenin taşınması sağlanır.
Bu süreçte Localhost’tan site taşıma işleminin nasıl gerçekleştirildiği bilinmelidir. Genel olarak 10 madde ile açıklanan taşıma işlemi, detaylar bilindiğinde oldukça basittir.
-
Adım:
Bir web sitesinin Localhost’tan gerçek bir sunucuya taşınması için 2 farklı yol izlenir. Biri manuel olarak taşıma süreci diğeri ise eklentiler ile taşıma yöntemidir. Öncelikle hangi yolun izleneceğine karar verilmelidir. Eğer manuel taşıma yöntemi tercih edilirse 2. adıma geçilir.
-
Adım:
Manuel olarak sitenin taşınabilmesi için öncelikle yerel WordPress veritabanının bilgisayara indirilmesi gerekir. Bu aşamada http //localhost / phpmyadmin / sayfası açılmalı ve localhost üzerinde yer alan “veritabanınızı dışa aktar” seçilmelidir. Bu sayede indirme işlemi gerçekleştirilir.
-
Adım:
Web siteniz için daha önce karar verilen bir firmadan web hosting alınmalıdır. Firmanın kaliteli ve güvenilir olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde ilerleyen süreçte özellikle yenileme ve taşıma işlemlerinde problem yaşanabilir.
-
Adım:
Satın alınan hostinge Localhost’ta yer alan bütün veriler aktarılır. Bu aşamada FTP gibi programlar kullanılabilir. Ücretsiz FTP programları ile ilgili detaylı bilgi almak için Ücretsiz FTP Uygulamaları ve En İyi FTP Uygulamaları Nelerdir, başlıklı yazıya göz atılabilir.
-
Adım:
Cpanel üzerinden yeni veritabanı oluşturulur. Veritabanı oluşturmak için Cpanel üzerindeki MySQL Database bölümüne giriş yapılır ve “yeni bir veri tabanı tanımlayın” kısmı onaylanır.
-
Adım:
Localhost üzerinde daha önce oluşturulmuş olan veritabanı içe aktarılır. Bu süreç için WordPress veritabanı, CPanel üzerindeki phpMyAdmin ile içe aktarma işlemini gerçekleştirilir.
-
Adım:
Web sitesinin URL yönlendirmesi yapılır. Bu işlem için PhpMyAmin’de yer alan veritabanındaki wp_options tablosu açılır. Sonrasında ise göz at seçeneği ile Options_name dosyasına giriş yapılır. Buradan web sitesi URL’si bulunur ve yeni satın alınan URL ile değiştirilir.
-
Adım:
Wp-config.php dosyası yapılandırılır. Bu işlem için hosting alınan şirketin sunduğu FTP istemcisi kullanılır. İsteğe göre FTP programlarından biri de tercih edilebilir. Buradan wp-config.php dosyası bulunur ve kullanıcı adı ve şifresi bölümü yeni veritabanı bilgilerine göre doldurulur.
-
Adım:
Eğer manuel yöntem yerine eklentiler üzerinden web sitesi taşınacak ise, tüm bu işlemler WordPress üzerinden de gerçekleştirilebilir. Buradan; All-In-One WP Migration ya da Duplicator eklentisi seçilebilir.
-
Adım:
Her iki eklenti ile de kolaylıkla taşıma işlemi gerçekleştirilir. Herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duyulmaz.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok