Çalışanlarınızı Bulut Bilişime Nasıl Hazırlarsınız?

Teknotel Çalışanlarınızı Bulut Bilişime Nasıl Hazırlarsınız?

Günümüzde en çok bahsi geçen konular arasında dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 (IoT) yer alıyor. Yeni teknolojiler hayatımızın her anını etkisi altına alırken firmaların iş yapış şekilleri de aynı hızda değişiyor. Gartner’ın yaptığı bir araştırmaya göre, 2020 senesine kadar dünya ekonomisinin %25’inin dijital platformlara yönelmesi bekleniyor. Bu da, firmaların teknoloji yatırımlarının önemini gözler önüne seriyor. Hal böyle olunca, dijital dönüşüme ayak uydurmak isteyen işletmeler büyük bir hızla iş süreçlerini ve altyapılarını buluta taşıyor.

Firmaların BT departmanları için bulut bilişime (Cloud Computing) geçiş sadece farklı bir beceri setini kullanmayı değil aynı zamanda farklı bir bakış açısını da gerektiriyor. Zira buluttan sonraki süreçte, BT çalışanlarınız bakım ve onarımını yapmak zorunda kalmadığı kurum içi bilgisayar ağları ve sunucularıyla ilgilenmek yerine, bulut bilişime özgü işlere ağırlık vermeye başlayacak. Öte yandan, pazar ihtiyaçlarına, yeni iş birliklerine ve iç ihtiyaçlara daha fazla odaklanma imkânı yakalayacak. Ancak bu dijital dönüşümden maksimum fayda sağlamak için personelinizin de aynı şiddette bulut bilişimi anlaması ve ona inanması gerekiyor. Bir başka deyişle, bulut bilişimi sadece bir yönetim ve süreç inovasyonu olarak değil aynı zamanda şirket kültürünü değiştiren itici bir güç olarak ele almanız gerekiyor. Bu noktada, bu değişim için firma bünyesinde bulunan bütün bireylerin aynı motivasyona sahip olması süreci kolaylaştıracaktır.

Peki, işletmenizi ve çalışanlarınızı bulut bilişime nasıl hazırlarsınız?

  • Önceden Bilgilendirin

Firma altyapınızı buluta taşıyacağınızın bilgisini ekibiniz ile önceden paylaşın. Bu değişime neden ihtiyaç duyduğunuzu, hangi uygulama ve süreçlere bulut bilişimi dâhil edeceğinizi ayrıntıları ile önceden paylaşmalısınız. Çalışanlarınızın, şirketinizin buluta geçmekte olduğunu ve bunun şirketiniz için ne anlama geldiğini önceden bilmesi size avantaj sağlayacaktır.

  • Süreçte Kimlerin Rol Alacağını Belirleyin

Niteliğine bağlı olarak, firmanızdaki farklı ekiplerin iş süreçleri bulut üzerinden gerçekleştirilecek veya geçiş sürecinde aktif rol alacaktır. Şirketinizin çözümü kullanacak ekiplerinin ve bununla hangi görevleri yerine getireceklerinin net bir şekilde tanımlaması gerekir. Bu planlama süreci etkili bir şekilde yönetebilmek adına, bulut çözümleri konusunda kimlerin hangi eğitimleri alması gerektiğini anlamanıza da yardımcı olur.

  • Çalışanlarınızın Hangi Eğitimlere İhtiyaç Duyduğunu Tespit Edin

Herhangi bir yeni teknolojide olduğu gibi bulut çözümlerinde de, ekibinizin başarılı bir şekilde çalışmak için yeni teknik bilgi ve becerilere ihtiyacı olacaktır. Çalışanlarınız, bulut güvenliği veya tercih ettiğiniz bulut modeline ait özel bilgi ve eğitimlere ihtiyaç duyabilir. Ancak, yapay zekâ, makine öğrenmesi, veri yönetimi, siber güvenlik ve DevOps gibi eğitimler de buluta geçiş sürecinizin daha hızlı ve sağlam temelli olmasını sağlar. Öte yandan, firmanızın kullanacağı bulut modeli ve servis sağlayıcısı fark etmeksizin, elde etmeyi umduğu örgütsel hedefler ne olursa olsun bu geçişi başarılı bir hale getirmek için bulut bilişim konusunda donanımlı ve eğitimli kişilerle çalışmanız bu dijital dönüşüm sürecinde başarılı olma yüzdenizi artıracaktır.

  • Değişime Karşı Direnç Konusunda Hazırlıklı Olun

Buluta geçiş gibi büyük organizasyonel değişikliklere karşı çalışanlarınız bir süre direnç gösterebilir. Ekibiniz ile bu konuda doğru iletişim kurarak bulut çözümleri konusunda endişe ve soru işaretlerini giderebilirsiniz. Zira şüphe, güvensizlik ve bilgisizlik gibi unsurlardan kaynaklanan değişim direncine karşı eğitim, katılımın artırılması ve süreci kolaylaştırmaya yönelik aksiyonlar ile karşı koymak mümkün olacaktır.

Teknotel Telekom olarak, kesintisiz çalışması gereken tüm iş süreçleri için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretiyoruz. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlarla kurumlara kesintisiz bir deneyim sunarken büyüklüğü fark etmeksizin şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerini de kolaylaştırıyoruz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Çalışanlarınızı Bulut Bilişime Nasıl Hazırlarsınız? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz