Bulut’ta Güvenlik: DDoS Saldırıları Korkulu Rüyanız Olmasın

Tenotel Bulut'ta Güvenlik: DDoS Saldırıları Korkulu Rüyanız Olmasın

Bulut teknolojilerindeki ‘güvenlik’ noktasına dair her şeyi ele aldığımız 3’leme yazılardan ikincisiyle devam ediyoruz.

Hemen hemen her kurumun korkulu rüyası olan DoS ve DDoS saldırıları epey baş ağrıtır. Negatif-popüler olmasına karşın çoğu insan henüz bu saldırıların ne anlama geldiğini ve korunma yollarını bilmiyor. Öncelikle DoS nedir? DDoS nedir? bunları açıklayalım… DDoS yani Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırıları, tamamen Bilgi Güvenliği unsurlarından ‘erişilebilirliği’ hedef alır. Öncesinde sadece DoS (Denial of Service) yani tek bir kaynaktan hedefe doğru saldırı yapılması şeklinde ortaya çıkan bu saldırı türü, zamanla şiddetinin artırılması için çok sayıda kaynaktan tek hedefe yapılan saldırı şekline dönüşmüştür. Siber Güvenlik Derneği’nin resmi web sitesindeki açıklamalara göre DoS saldırıları, sistemlerin erişilebilirliğini engellemeye yönelik bir saldırı türüdür. Her sistem kurulurken; kullanıcı sayıları, hat kapasitesi, anlık istek sayısı gibi unsurlar için belli değerler öngörülür ve bu değerlerin biraz daha üstünde yükü kaldırabilecek şekilde tasarım yapılır.

DoS/DDoS saldırılarında ise, sistemin kaldırabileceği yükün çok üzerinde anlık istek, anlık kullanıcı sayısı ile sistem yorulur ve cevap veremez hâle getirilir. Bunun yanında, doğrudan sistemin kendisini yormak şeklinde değil, hattı doldurarak yine sistemin erişilebilirliği hedef alınabilir.

Siber Saldırılara Karşı Güçlü Önlem: DDoS 

Siber âlem, silahlanma şekillerini de değiştiriyor. Şimdi basit bir işlemle sisteminiz devre dışı olabilir ve bu süre çok kısa bile olsa parasal boyutta ciddi rakamlar kaybedebilirsiniz. Uluslararası siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks’ün araştırmasına göre, 2016’da yaşanan çevrimiçi (online) erişimi engellemeye yönelik en büyük saldırı (DDoS) saniyede 800 Gb’a ulaşarak 2015’te kaydedilen rakamın yüzde 60 üzerine çıktı. 2017 de ise durum şöyle; ağ ve uç noktaya yönelik saldırılar, DDoS ve istem dışı veri kaybı riski, mobil, bulut, sosyal medya ve tedarik zincirine yönelik saldırılara kıyasla daha fazla endişe yaratıyor. Siber saldırı rakamlarının bu denli yüksek olması, karmaşık güvenlik ortamını yönetecek niteliklere sahip personele duyulan ihtiyaç da bir diğer endişe konusu olarak öne çıkıyor. DDoS saldırıları büyürken, aynı zamanda daha sık ve karmaşık hale geldi. Özellikle IoT botnetlerinin gündeme getirdiği tehditlere dikkat çeken Arbor Networks Türkiye Kıdemli Danışmanı Tuna Taktak:

“Bu cihazların milyarlarcası kullanımda ve büyük saldırılar başlatmak için kolayca silah olarak kullanılıyorlar. Tehdit ve haklı endişelerle birlikte artan bir şey daha var: Güvenlik teknolojilerinin standartları ve siber olaylarla anında müdehale süreçlerinin daha iyi yönetilmesi.” şeklinde konuştu.

Hem İtibar Hem Maddi Kaybı Önleyen Güç

Bu saldırılara karşı tedbir almazsanız ağınızın ve işinizin sürekliliğini pamuk ipliğine bağlamış olursunuz. Bu da profesyonel camianızda oldukça amatör bir öğrenilmiş çaresizlik olur. DDoS koruma yöntemi ile internet üzerinden ağınıza yöneltilebilecek DDoS tehditlerinin etkisiz hale getirilmesi mümkün.

Telehouse Istanbul’un Verisign DDoD Hamlesi İle Bir Adım Öne Geçin!

Başarılı bir savunma oluşturmak için Telehouse Istanbul’un internet güvenliğinde Global bir lider olan Verisign ile iş ortaklığı bulunur. Verisign DDoS Koruma Hizmeti, ağ ve uygulama katmanı saldırılarına karşı kapsamlı bir koruma sağlayan, hızlı ve kolay bir şekilde dağıtılabilen bulut tabanlı bir DDoS çözümüdür.

Verisign’ın OpenHybrid mimarisi, DDoS saldırılarının daha hızlı azaltılması için organizasyonların mevcut yerinde aygıtlarını ve bulut tabanlı platformlarını Verisign DDoS Koruma Hizmeti ile sorunsuzca entegre etmelerine olanak sağlar.

Ayrıca UTM (Toplu Saldırı Yönetimi), kolayca kurulabilen ve güncellenebilen tek bir paket içerisinde; güvenlik duvarı, yetkisiz erişim algılama, kötü amaçlı yazılımdan koruma, istenmeyen posta ve içerik filtreleme ve VPN işlevleri sağlar. Telehouse Istanbul tesislerinize ortamınız için etraflı savunma sağlayan VPN güvenlik duvarları dağıtarak gerektiğinde daha fazla rahatlık sağlamak için Sanal Özel Ağ (VPN) özelliklerini kullanır.

IDS Güvenlik Çözümü

Bu güvenlik çözümü IDS’lerle internet üzerinden gelen tüm trafiği sürekli olarak izler ve saldırılar sunuculara ulaşmadan algılar. Fakat IDS’ler saldırı türlerini analiz eder ve belirler, saldırılara karşı koruma sağlamaz. Bu etapta mikrofonu IPS’e (Yetkisiz Erişim Koruma Sistemi) veriyoruz. Bu sistem saldırı algılama ve önleme sistemidir. IPS’ler bir saldırı içeren internet trafiğini algılar ve engeller. IDS/IPS sistemleri Güvenlik duvarında çalışır.

Telehouse Istanbul tesislerinize kapsamlı denetim kapasitesi olan güvenlik duvarları veya özel yetkisiz erişim algılama ve engelleme sistemleri (IDS/IPS) dağıtarak ortamınız için gerektiğinde rahatlığı artırmak amacıyla Evrensel Tehdit Yönetimi (UTM) özelliklerini kullanan detaylı bir savunma sunar.

Türkçe kullanımı ile Bulut Felaket Kurtarma olarak bilinen Cloud Disaster Recovery, kurumsal iş uygulamalarınızın kesintisiz çalışması ve verilerinizin kaybolmaması için tüm sistem ve bilgilerin Cloud Sunucularda kopyalandığı hizmettir. Bu bilgiler ışığında Teknotel Telekom, verilerinize olası herhangi bir tehlikeye karşı her daim koruma sağlar. Bunun yanı sıra opsiyonel Cloud çözümleri ile verilerinizi ve iş sürekliliğinizi dinamik tutar. Siz de sonradan üzülmemek için profesyonel bir adım adın. Esnek ve uygun fiyatlı hizmetlerimizden yararlanmak için hemen şimdi tıklayarak web sitemizi ziyaret edebilir, kurumunuza uygun paketi tercih edebilir ve güncel içeriklerden haberdar olmak için de sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Teknotel Telekom, 7/24 ulaşılabilir teknik personel kadrosu ile olası siber tehlikelere yönelik denetimlerini ve siber güvenlik biçimlendirmelerini de güncel tutmaya özen gösterir. Bu doğrultuda kurumumuz SOME, Bilgi Güvenliği İhlâl Olayı Yönetimi’ne yönelik eğitimlerde faaliyet göstererek çeşitli sertifikaları almaya hak kazanmıştır. Faaliyet gösterdiğimiz eğitimler sonucunda da kullanıcılarımızın iş sürekliliğini güncel tutarak, verilerini her daim güvenli bir şekilde depolamaya devam etmekteyiz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut’ta Güvenlik: DDoS Saldırıları Korkulu Rüyanız Olmasın ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz