Kişisel Verileriniz Güvende Mi?

Teknotel Kişisel Verileriniz Güvende Mi?

Veri eşleştirme ve veri madenciliği gibi kullanıma açık çok şeritli yollar, bilişim istikametinde yeni veriler üretebilme potansiyelini hatırı sayılır bir şekilde artırmıştır. Böylelikle veri transferleri, dijital yolculuklarında hız kesmeden devam etmektedir.

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri kısaca, kişiyi doğrudan ve dolaylı olarak belirlenebilir kılan bilgiler bütünü olarak yorumlanabilir. Bir kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi kimliğini ortaya koyan bilgiler kişisel veri olarak nitelendirilir.  Tabii sadece bununla kalmıyor; telefon numaranız, sosyal güvenlik numaranız, öz geçmişiniz, genetik bilgileriniz, IP adresleriniz, grup üyelikleriniz, aile bilgileriniz vb. kişiyi doğrudan ya da dolaylı olarak belirlenebilir kılan tüm bilgiler Kişisel Veri olarak kabul edilir.

Küçük Verilerden Zarar Gelmez Demeyin

”Doğum günümün bilinmesi nasıl bir risk oluşturacak ki? Ya da hobilerimin bilinmesinin ne zararı olacak?” diye düşünmeyin. Kamu ve özel sektör kuruluşları vasıtası ile büyük veri ekosistemine dahil oluyoruz. Önemsiz gibi görünen o küçük veriler, tek tek birleştirilip puzzle tamamlandığında, dağ gibi bir sorun kapınızı çalabilir. Bu doğrultuda yürürlüğe giren ‘6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’ ile amaçlanan nokta, kötü sürprizler yaşamamanız adına  insanın kişilik haklarının korunmasıdır. 

Kişisel Veriler Nasıl Korunur?

Kişisel veriler ticari işletmeler için kıymetli bir varlıktır. Ticaret, iş ve kâr üçgeninde kişisel verilerin korunması ciddi bir önem teşkil eder.  Bu durum sonucunda  bilişim teknolojilerinin sahip olduğu olanaklar, günümüzde kişisel verilerin en üst seviyede korunmasını zorunlu kılar. TEKNOTEL olarak verilerinizi güvenle saklıyoruz.

Verilerinizin kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü uygulamaya veri işleme adı verilir. Çıkarılan 6698 sayılı kanuna göre kişisel verilerin işlenmesi, ancak kişinin açık rızasıyla mümkün olur. Kişilere ait bilgiler bir üçüncü kişiyle asla paylaşılamaz. Biz de bu noktada verilerinizi  özel şifreleme yöntemleriyle saklı tutuyoruz. Ayrıca Verisign DDoS Koruma sistemi, 3G/4.5G Backup, Cloud Disaster Recovery,gibi servislerimiz ile de verilerinizin başka kişilere sızmasına ya da  olası trafik kazalarında verilerinizin kaybolmasına imkan vermiyoruz. Böylelikle her türlü bilgiyi ve veriyi güvence altına alıyoruz. İmkanlarımızla da sizlere servis çeşitliliği ve katma değer sağlıyoruz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Kişisel Verileriniz Güvende Mi? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz