Veri Merkezi Maliyetlerinizi Nasıl Düşürürsünüz?

Teknotel Teknotel Veri Merkezi Maliyetlerinizi Nasıl Düşürürsünüz?

Verinin büyük bir öneme sahip olduğu günümüz şartlarında, şirketlerin varlığını başarılı bir şekilde devam ettirebilmesi, veri merkezi çözümlerini tercih etmesi ile mümkün olmaktadır. Bir başka deyişle, her geçen gün daha fazla önem kazanan veri merkezi hizmetlerinin, neredeyse tüm kurum ve kuruluşların ihtiyaç duyduğu bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Veri merkezi çözümleri verilerin depolanması, işlenmesi ve korunması gibi süreçlerin çağın global dinamiklerine uygun olarak geliştirilen kurumlara özel hizmetleri kapsamaktadır. Verimli ve etkin veri merkezi kurulumu birçok teknik mimari detayı içerdiği gibi kurulum için gerekli fiziki koşulların sağlanması oldukça maliyetli bir konudur.

Veri Merkezi Altyapısı ve Maliyet İlişkisi

İlk aşamada veri merkezi kurulumu için gerekli şartları barındıran bir yer ayarlanması gerekmektedir. Ayrıca, veri merkezinin sürekli ve kesintisiz bir şekilde çalışması için soğutma, yangın ve enerji altyapı sistemleri gibi birçok koşulun sağlanmasının yanı sıra, deneyimli personel ihtiyacı da doğacaktır. Ama unutulmamalıdır ki her yıl olması gereken bakım ve servis masrafları da Veri Merkezi Kurulum Maliyeti rakamlarını ciddi oranda artıracaktır.

Veri Merkezi Altyapı Maliyetleri Nasıl Düşürülür?

Bu çerçevede oluşturulan veri merkezi kurulum maliyeti ise kurumsal olarak ek bir yük anlamına gelebilir. Firmaların, zorlu rekabet koşulları içerisinde veri merkezi kurulum ve hizmetine ayıracakları maliyeti düşürmek istemeleri olağandır. Veri merkezi maliyetinde tasarruf sağlamak için ise kurulumdan ziyade dış kaynak kullanımına yönelmek gerekmektedir. Bir başka deyişle, kiralama ve barındırma hizmetlerini kullanarak veri merkezi servislerinden hızla fayda sağlanırken pek çok maliyet kaleminden de kurtulabilirsiniz. Bu hizmetlerden kısaca bahsetmek gerekirse;

Dedicated Server olarak da bilinen Sunucu Kiralama işlemleri, günümüzde neredeyse birçok şirketin ilk başvurduğu servisler arasında yer almaktadır. İlk yatırım maliyeti olmaksızın sunucu kullanımını mümkün hale getiren hizmet, operasyon ve bütçe ihtiyaçlarına göre şekillenebilirken pek çok açıdan tasarruflu kullanım deneyimi de sağlamaktadır.

61327158_m-2-e1571827328923 Veri Merkezi Maliyetlerinizi Nasıl Düşürürsünüz?

Sunucu Barındırma (Colocation), sunucu kiralamadan farklı olarak kendine ait sunucusu olan firmaların bu sunucuların internete güvenle bağlanabilmesi noktasında ilgili servis sağlayıcısından barındırma hizmeti almasıdır.

Yukarıda bahsi geçen her iki hizmet de işletmelere maliyet açısından pek çok avantaj sağlamaktadır ancak teknolojik gelişmelerin baş döndüren bir hıza ulaşması, big data ve IoT gibi yeniliklerin iş süreçlerine dahil edilmesi ile birlikte firmaların tercihleri Cloud teknolojilerine doğru yön değiştirmektedir.

Bulut Bilişim ile Dijital Dönüşüme Ayak Uydurun

Dijital dönüşümün bir parçası kabul edilen bulut (cloud) teknolojileri, oyunda kalmak için dijital dönüşümü ve yeni iş modellerini yakından takip eden firmalar için sürdürülebilir başarı adına etkili bir yöntemdir. Öte yandan, Cloud uygulamalarına geçen firmaların sunucu ve donanım yatırımlarına olan mecburiyetleri ortadan kalkarken; bilgisayar ve mevcut sistemlerin kapasitelerini yükseltme veya değiştirme gereksinimleri de kalmayacaktır.

Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için ise güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Maliyetlerinizi Nasıl Düşürürsünüz? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz