Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular – I

Teknotel Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular - I

Veri Merkezi hizmeti alacağınız firmayı seçmeden önce detaylı bir araştırma yapmak kurumsal şirketinizin işleyişi için oldukça önemlidir. Bu sağlayıcının seçileceği dönemde de birçok soru sorup, bu sorulardan gelen cevapları şirketinizin istekleriyle eşleştirerek doğruya ulaşmanız sizi de rahatlatacaktır. Bu sektöre ve işleyişe karşı bilginizin çok fazla olmaması da normal karşılanabilir bir durum olabilir. Bu sebeple sizlere Veri Merkezi sağlayıcınızı seçerken dikkat etmenizin faydalı olacağını düşündüğümüz birkaç öneride bulunmak istiyoruz.

Network Altyapısı

Bir Veri Merkezi’nin kusursuz çalışması için internet hız ve kalitesi en önemli önceliklerden biridir. Özellikle yüksek kapasitede İnternet ve hat kapasitesi bu işleyişin sürekliliğinde büyük önem taşır. Veri Merkezlerinde olan bağımsız operatörler ise sizi tek bir operatöre muhtaç bırakmaz, istediğiniz zaman sağlayıcınızı değiştirmenize yardımcı olurken yedekli hizmet de alabilmenizi sağlar.

Network denildiğinde akla gelen bir diğer önemli nokta ise kesintisiz internettir. Veri Merkezi’nin işleyişini sağlayan fiber ağlarının rotalarıdır. Erişim ağlarının genişliği, sadece yurt içinde değil yurt dışından da yönlendirilen erişim altyapısına sahip Veri Merkezi seçimi firmanızın geleceği açısından stratejik bir karar olacaktır. Bu özellikler işinize hız katacağı gibi, süreçlerinizi ve müşterilerinize sunacağınız hizmetleri kesintisiz sağlamanızı garanti eder. Bu da kurumsal şirketlerinizin iş verimliliğini arttırır.

Network ile ilgili bir diğer önemli konu ise Güvenlik… Hem iç hem de dış tehlikelerden alınan siber saldırılara karşı alınan önlemleri sormadan sağlayıcınızı seçmeyin çünkü bilgilerinize karşı kullanılacak her kalkan, sizin daha rahat yastığa kafanızı koymanızı sağlayacaktır. 

Enerji Kapasitesi ve Sürekliliği

Veri merkezlerinde ‘Enerji kapasitesi’ ve ‘Enerji sürekliliği’ çok önemli bir noktadır. Olası elektrik kesintilerinde kullanılacak jeneratörler de işlerin durmaması demektir. Şebekelerin kesildiği anlarda devreye girecek jeneratörlerin ise sadece varlığı değil nicelik ve nitelik olarak da iyi olması kilit seviyede önem taşır. Özellikle enerji altyapısı sorgularken ‘Tier 3+’ ve üzeri sertifika almış firmalar önceliğiniz olmalıdır. Çünkü ‘Tier 3+’ seviyede hizmet garantisi sağlayan her firmada yedek elektrik şebekeleri ve kesintisiz bir enerji altyapısı için gerekli olan tüm donanım var demektir. Bu da sizin hizmetinizin sürekliliğini sağlar ve şirketiniz 7 gün 24 saat ayakta kalır. 

Veri Merkezinde İklimlendirme Sistemleri

Veri Merkezindeki sunucuların hem çok enerji harcaması hem de elektrik yükünden dolayı aşırı sıcak bir ortam bizi bekleyecektir. Bu sıcaklık ise cihazların bozulmasına sebep olacağı gibi olası yangınlara da sebep açabilir. Bu sebeple Veri merkezlerinde oluşan yapay iklimler, sistemin işleyişine uygun bir biçimde düzenlenir. Sıcaklığı ve nemi, sunucuların istediği şartlara uygun iklimlendirmek ise hem veri merkezinizin hem de cihazlarınızın olmazsa olmazıdır. 

Şimdilik önerilerimizi burada bırakıyoruz ama sıradaki yazımızda size olacak önerilerimize devam edeceğiz ve şirketiniz için en iyi seçimi birlikte yapacağız…

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular – I ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz