WordPress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Teknotel WordPress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Web sitesi kurulumunun en önemli adımlarından biri olan WordPress tema seçimi, oldukça özen gerektirir. WordPress alt yapısı kullanılırken web sitesi sahiplerinin sırasıyla hangi adımları atacağı ve tema satın alırken nelere dikkat edileceği iyi bilinmelidir. Aksi takdirde istenilen sonuç elde edilemez ve başarılı çözümler oluşturulamaz. Bu nedenle WordPress sitesinden tema seçimi gerçekleştirilirken özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

Seçilen Tema İhtiyacı En İyi Şekilde Karşılamalı

Tema seçimi sırasında ihtiyaca en uygun temanın tercih edilmesi önemlidir. Bu nedenle öncelikle web sitesinin ihtiyaçları madde madde belirlenmelidir. Ardından ihtiyaçların tamamını karşılama yeterliliğine sahip olan tema aranmalıdır.

Ayrıca tema içerisinde web sitesinin hiçbir işine yaramayacak olan niteliklerin olmamasına özen gösterilmelidir. Kullanılmayan özellikler web sitesi için yararlı olmadığı gibi, yeri geldiğinde zararlı hale de gelebilir.

Tema Mobil Cihazlarla Uyumlu Olmalı

Günümüzde internet kullanıcılarının çoğu mobil cihazlar üzerinden erişim sağlar. Bu nedenle mobil uyumlu olmayan temanın başarılı sonuçlar ortaya çıkarması imkansızdır. Satın alma işlemi öncesinde muhakkak temanın mobil cihazlarla en iyi şekilde uyumlu olduğundan emin olunmalıdır. Aksi takdirde müşteri deneyiminin geliştirilmesi söz konusu olamaz.

Temanın mobil uyumluluğunu test etmek için demo sayfası Google Mobil Uyumluluk Testi aracı rahatlıkla kullanılabilir.

Yüksek Performanslı Tema Tercih Edilmeli

Web sitesi için herhangi bir tema satın almadan önce, tema performansının test edilmesi önemlidir. Böylece performansı yüksek olan tema seçimi gerçekleştirilebilir. Genellikle web sitelerindeki düşük performansın ana nedeni temanın bu konudaki yetersizliğidir. Bu tür durumlarda müşteri deneyimi istenilen şekilde geliştirilemez ve site ziyaretçilerinin memnuniyeti kazanılamaz. Bu nedenle seçilecek olan tema performans açısından değerlendirilmelidir.

Temanın demo sayfası analiz edilerek, performans ölçümü yapılabilir. Analiz sürecinde;

Tema AMP Uyumlu Olmalı

İdeal bir tema AMP uyumlu olmalıdır. Eğer AMP desteği olan bir tema kullanılırsa, arama motoru sonuçlarında avantaj sağlanır. SEO açısından önemli bir değere sahip olan AMP, web sitesinin trafiğinin artmasına yardımcı olur ve müşteri deneyimini geliştirir.

Herhangi bir tema seçimi öncesinde muhakkak temanın demo sayfası Google AMP Testi ile değerlendirilmelidir. AMP uyumlu olduğu sonucuna varılmazsa, tema tercih edilmemelidir. İlgili teste https://search.google.com/test/amp linkinden ulaşılabilir.

Web sitesi için tema satın aldıktan sonra verilerin en iyi şekilde saklanması ve ilerleyen süreçte herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için Bulut Depolama ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak gerekir. Yeni Başlayanlar İçin Bulut Bilişim başlıklı blog yazısı da bu noktada faydalı olacaktır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

WordPress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz