Alan Adı Kayıtlarında Köklü Değişim: Alan Adı Transferi

Teknotel Hosting Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

İnternet üzerinden gerçekleştirilen veri akışı, mal veya hizmet sunulması gibi bütün işlemlerde tüm kullanıcı ve firmalar alan adına ihtiyaç duyar. Kısaca, internet üzerinden insanlara ulaşan her türlü site alan adına ihtiyaç duymaktadır. Hatta günümüzde internet siteleri genellikle bu isimleri ile bilinir ve bu şekilde aranır.

Alan Adının Önemi

Öncelikle internette profesyonel bir şekilde var olmak istiyorsanız belirli bir alan adına ihtiyacınız vardır. Marka imajı açısından da son derece önemli olan alan adı, daha geniş kitlelere ulaşmanıza da yardımcı olur. Bu yüzden internet siteniz için alan adı seçerken çok iyi düşünmeniz gerekmektedir. Tercih edilen alan adının çabuk hatırlanabilir, kolay ve sisteme uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Öte yandan websitesi kurma veya internet üzerinden ürün ve/veya hizmet satışı gerçekleştirme planı olan kişilerin ve firmaların kurmayı planladığı markaya uygun bir domain alması oldukça önemlidir. Bunun için ise ilgili alan adını, çalışmayı düşündüğünüz firmanın Domain Sorgulama sayfası üzerinden sorgulamanız gerekmektedir.

Teknotel-Blog-Alan-adlarinda-koklu-degisiklik-alan-adi-transfer-2-269x300 Alan Adı Kayıtlarında Köklü Değişim: Alan Adı Transferi

İnternet siteniz için uygun alan adını belirledikten sonra kullanabilmeniz için kendi adınıza kayıt ettirmeniz gerekmektedir. Alan adı kayıt işlemi bu hizmeti ifade eder ve belirli bir süre kapsamında kullanım hakkına sahip olmanızı sağlar. Süre bitiminde ise şayet kullanıma devam ediyorsanız kayıt işleminizi yenilemeniz gerekmektedir.

Alan Adı Kayıt Operatörü Nedir?

Alan adı satın alımını sadece ABD’nin ICAAN konsorsiyumuna bağlı olan firmalar tarafından gerçekleştirebilir. Uluslararası alanda geçerliliği olan domain uzantıları; .com, .net, .org, .biz, .info, .pro, .name, .edu, .gov olarak bilinmektedir. Ülkemizde ise, 1990 senesinden bu yana “.tr” ülke kodlu alan adları konusunda tek yetkili kayıt kuruluşu ODTÜ iken tüm idari, teknik ve sponsor yetkileri Ağustos 2020 tarihi itibariyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na devredildi. Yapılan değişiklik ile birlikte Nic.tr üzerinde kayıtlı alan adına sahip olan kişi ve kurumların farklı alan adı kayıt kuruluşlarına alan adlarını aktarabilecekleri açıklanmıştır. Bununla birlikte, Nic.TR üzerinden yönetilen tüm alan adı sahiplerinin yeni bir kayıt operatörü seçmeleri gerekmektedir.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; kurumsal hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

23 Aralık 2019 itibariyle NIC.TR üzerinden başlayan transfer sürecinde, TR uzantılı alan adlarınızı, Kayıt Operatörü olan Teknotel Telekom‘a nasıl ÜCRETSİZ transfer edebileceğinizi öğrenmek için TIKLAYINIZ…

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Kayıtlarında Köklü Değişim: Alan Adı Transferi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz