Bulut Felaket Kurtarma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Teknotel-Bulut Felaket Kurtarma Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Büyük veya küçük fark etmeksizin işletmelerin bilgilerinin güvenliği çok önemlidir. Özellikle de internet üzerinden çevrimiçi faaliyet gösteren firmaların iş sürekliliği açısından, verilerin güvenliğinde yaşanan sorunlar çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Çok çeşitli nedenlerle hizmetlerin durması, yoğun rekabet ortamlarında geri dönülemez sorun ve kayıplara neden olur.

Disaster Recovery yani Felaket Kurtarma Çözümleri, olası sorunlar karşısında iş süreçlerinin veri kaybı yaşamadan aktif devam etmesini sağlar. Bu çözümler ile işletmeler çok kısa bir süre içerisinde yeniden çalışır hale gelirler. Felaket kurtarma planları, verilerin bir kısmının ya da tamamının istenmeyen durumlar sebebi ile yok olmasında, verilerin geriye yüklenmesi ve yeniden erişime açılmasıdır. Bulut felaket kurtarma sistemi ise, bilgileriniz yüksek güvenlikli bulut ortamında yedeklenmesi ve sorun yaşandığından yüklenerek erişime açılmasıdır. Bulut sistemler yüksek teknolojili ve yüksek güvenlikli çözümler sunar.

Bulut Felaket Kurtarma Sisteminin İşletmelere Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Günümüzde şirketlerin en değerli kaynağı olan bilgiyi korumak, itibar yönetiminden çalışan verimliliğine, müşteri yönetiminden maliyetlere kadar her bir süreci etkiler. Bu sistemlerin işletmelere sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Öngörülemeyen ancak olası felaketlerde sorun yaşamadan iş süreçleri devam eder. İşin sürekliliği sağlanır.
  • Verilerin güvenliği sağlanarak, kayıp riski azaltılır.
  • Maddi ve manevi güven kaybı yaşanmaz, işletmenin itibarı artar.
  • Verileri korumak için gerekli olan bilişim alt yapısından tasarruf sağlanır. Bulut sistemi ile maliyetler düşürülür.
  • Veri kayıplarından doğabilecek müşteri sorunları ve müşteri kayıpları yaşanmaz
  • Rekabet avantajı sağlanır

Bulut felaket kurtarma sistemi hizmeti veren firmalar, kayıp yaşandığından kısa süre sonra geri yükleme garantisi verir. İstenilen bilgiye 7/24 erişim gerçekleştirilebilir.

Bulut Felaket Kurtarma Sistemi Maliyetleri Ne Kadardır?

Felaket kurtarma hizmeti maliyetlerini etkileyen pek çok unsur vardır. Verilen boyutundan seçilen sunucuya veya alınan ek hizmete kadar birçok faktör maliyetleri etkiler. Ancak verileri korumak için işletmenin içerisinde yapılacak bilgi işlem alt yapısı donanım ve yazılım maliyetlerine göre çok daha ekonomik ücretlerle kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Bulut teknolojisinin sağladığı avantajlarla veri kaybı yaşamadan iş süreçlerinizi her ortamda devam ettirebilirsiniz. Felaket kurtarma planları hazırlanması konusunda bilgi isterseniz bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Felaket Kurtarma Hakkında Bilmeniz Gerekenler ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz