Firmalar Neden Felaket Kurma Çözümlerini Tercih Etmelidir?

Teknotel-firmalar neden felaket kurtarma cozumunu tercih etmeli

Kesintisiz bir iş sürecinin sağlanması için hem büyük hem de küçük çaplı firmaların tercih etmesi gereken felaket kurma çözümleri, son yıllarda adından sıklıkla bahsettiren çalışmalar arasında yer alır.

Herhangi bir kriz, felaket ya da afet durumunda firmaların kritik faaliyetlerini yürütebilme yeteneğini geliştirmesi adına üretilen bu çözümler, firmaların bu tür felaket ortamlarında hem maddi kayıp yaşamasının önüne geçer, hem de prestij konusunda olumsuz sonuçların ortaya çıkması engellenir.

Firmaların Karşı Karşıya Kaldığı Olası Felaket Durumları Nelerdir?

Felaket kurma çözümleriyle iş sürekliliğinin garanti altına alınması için belirli çalışmalar yapılır. Firmaların karşı karşıya kalabileceği felaketler ise;

  • Doğal afet kaynaklı,
  • Teknolojik kaynaklı,
  • İnsan kaynaklı olabilir.

Doğal afet kaynaklı felaketler söz konusu olduğunda yaşanabilecek doğa olayları arasında; deprem, sel, kasırga, toprak kayması gibi sorunlar yer alabilir. Teknolojik kaynaklı sorunların başında elektrik kesintisi, internet erişimi sorunu gibi durumlar gelir. İnsan kaynaklı sorunlara örnek olarak; yangın, patlama, siber saldırı gibi felaketler verilebilir. Bu tür sorunlar yaşandığında en azından kritik faaliyetlerin sürdürülebilir olması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.

Felaket Kurma Çözümleri Kapsamında Uygulanan Sistem Çeşitleri Nelerdir?

Teknotel-Hosted-Exchange-Hangi-Durumlarda-kullanilir-2-300x233 Firmalar Neden Felaket Kurma Çözümlerini Tercih Etmelidir?

                 Firmalar Neden Felaket Kurma Çözümlerini                                                               Tercih Etmelidir?

 

Firmaların aralıksız olarak çalışmalarını devam ettirebilmesi için felaket kurma çözümlerinin üretilmesi gerekir. Bu sayede kriz ortamında uygulanabilecek sistemler vardır. Bu sistemler farklı çeşitlerle firmalara sunulur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Tam Donanımlı FKM (Hot site)
  • Yarı Donanımlı FKM (Warm site)
  • Az Donanımlı FKM (Cold site)
  • Eş FKM (Mirrored site)

Firmalar kendi çalışma sistemlerine ve çalışma prensiplerine en uygun felaket kurtarma çözümlerini tercih eder ve kendi içerisinde yapılanmaya gider.

Felaket Kurma Çözümlerinin Sunduğu Faydalar Nelerdir?

Felaket kurma çözümlerinden faydalanan firmalar, en zorlu zamanlarda bile temel süreçlerini gerçekleştirme imkanı bulur. Bu sayede hem maddi hem de prestij açısından kayıplar ortaya çıkmaz. Felaket kurma çözümlerinin firmalara sunduğu faydalar ise şu şekildedir:

  • İşlerin sürekliliği sağlanır.
  • Verilerin kaybı önlenir.
  • İstenen verilere kolaylıkla erişim sağlanır.
  • Sistemlerin çalışabilir olması sağlanarak rekabetçi ortamda avantaj elde edilir.
  • Maddi kayıplar engellenir.
  • Prestij kaybı önlenir.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken bu perakende işletmecileri için profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de perakendecilere kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Firmalar Neden Felaket Kurma Çözümlerini Tercih Etmelidir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz