Verileriniz Disaster Recovery ile Güvende!

Teknotel-Verileriniz Disaster Recovery ile Guvende

İşletmelerin çoğu doğal bir felaketin işlerini sekteye uğratacağını düşünmezler. Ancak hiç düşünülmeyen birçok felaket işletmelerin veri tabanlarından ağ paylaşımlarına kadar bilişim alt yapısını hızla ve kolaylıkla kapatabilir. Böyle bir durumda kayıplar çok büyük olabilir. Hele ki, Disaster Recovery yani Felaket Kurtarma Çözümü de yoksa sonuçların ciddi olma ihtimali de oldukça yüksektir. Yapılan araştırmalar KOBİ’lerin neredeyse %73’ünün felakete karşı hazırlıklarının olmadığını da göstermektedir.

Disaster Recovery, işletmelerin kaynaklarının bir kısmının veya tamamının yok olmasına neden olan bir felaket durumunda, verilerin geri yüklenmesini ve bilgi kaybı yaşanmadan erişime devam edilmesini sağlar. Ülkemizde yaşanan en büyük felaketlerin başında depremler gelebilir. Ama teknolojik veya insan kaynaklı felaketlerin yaşanması yanı sıra alt yapı, elektrik kesintisi, siber saldırı gibi birçok felaket senaryosunun gerçekleşmesi de çok olasıdır.

İşletmelerin Disaster Recovery Sistemine Neden İhtiyacı Vardır?

Teknotel-Verileriniz-Disaster-Recovery-ile-Guvende-2-300x232 Verileriniz Disaster Recovery ile Güvende!

Öngörülemeyen olaylar meydana geldiği ve günlük çalışmasının durması durumunda müşterilerinize hizmet vermeye devam etmek açısından bu sistemler çok başarılı sonuçlar doğurur. Sektörden veya firmanın büyüklüğünden bağımsız olarak bu tarz bir kurtarma çözümleri, itibar kaybından veri kaybına veya müşterileri olumsuz etkileyen birçok riskten işletmeleri korur.

Dijital dünyanın iş ve sosyal hayatta etkin olması, kısa süreli kesintiler dahil bu tarz sorunların büyük müşteri kayıplarına yol açar. Özellikle de online iş yapan e-ticaret siteleri ya da içerik ağırlıklı sitelerde kayıplar çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Felaket kurtarma çözümleri ile tüm kayıtlar anında yedeklendiği için her türlü felakette, aksama yaşanmadan hemen çalışmaya devam edebilirsiniz.

Felaket Kurma Çözüm Hizmetleri Nelerdir?

Felaket kurtarma çözümü hizmetleri veren firmalar çok geniş seçeneklerde paketler sunarlar. Bu sebeple ihtiyacınıza uygun paketleri çok ekonomik maliyetler ile seçebilirsiniz. İster kiralık sunucu ister ise Cloud sunucu kiralayabilirsiniz. Bunun için yatırım maliyeti yapmazsınız. Aylık uygun bedeller ile verilerinizi, bilgi ve itibarınızı güvence altına alırsınız.

Disaster Recovery hizmetleri çok geniş kapsamlıdır. Şöyle ki;

  • 7/24 profesyonel, uzman teknik ekip desteği,
  • Soru, talep veya arızalara yönelik kayıt oluşturulması ve tüm işlemlerin kayıt altına alınması,
  • Verilen hizmetin sürekli izlenmesi, olası sorunların önceden belirlenerek çözümlenmesi,
  • Servisin performansının 7/24 izlenmesi, raporlanması,
  • Kurumsal müşteri hizmeti desteği,
  • Yüksek hizmet seviyesi destekleri,
  • Verilere %100 yedekli olarak kesintisiz erişme gibi hizmetler de sunulur.

Disaster Recovery planları ile ilgili bilgi almak için bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Sonuç olarak…

Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Verileriniz Disaster Recovery ile Güvende! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz