Almak İstediğiniz Domain Kayıtlı İse Ne Yapmalısınız?

Domain Teknotel Alan adı

Şirket veya kişisel kullanımınız için almayı planladığınız alan adının bir başkası tarafından alınmış olması oldukça can sıkan bir durumdur. Başka birine kayıtlı olan alan adında ısrarcı olmayarak yeni alternatif isimler düşünmek faydanıza olur. Buna rağmen bir başkasına kayıtlı olan domaini almak istiyorsanız, öncelikle domainin aktif olarak kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Aktif kullanımda değil ise kullanım süresinin ne zaman dolacağını öğrenmeniz faydalı olacaktır. Kayıt yenileme süresine bir kaç ay kalmış ise, alan adı sahibi ile herhangi bir temas kurmak yerine sürenin dolmasını bekleyerek, kaydın yenilenip yenilenmediğini takip etmeniz daha güvenli bir seçenek olur. Aktif olarak kullanılmayan alan adlarının büyük çoğunluğu kullanım sürelerinin sonunda sahibi tarafından yeniden tescil edilmez ve boşa düşer.

Uzun Süreli Tescil Edilen Domain İçin Neler Yapılabilir?

Kullanmak istediğiniz domainin bir başkası tarafından uzun süreliğine tescil edilmiş olması veya yakın zaman yenilenmiş olması durumunda, alan adı sahibi ile iletişim kurarak size devretmesini talep edebilirsiniz. Aktif kullanılmayan alan adının sahibi iyi niyetli ve alan adı ile ilgili uzun vadeli planları olmayan biri ise, makul bir ücret karşılığında alan adını size devredebilir.

Yalnız bu talebiniz karşısında alan adı sahibi kullanmadığı domain için astronomik rakamlar teklif edebilir. Bu çok sık karşılaşılan bir durumdur. Makul bir fiyata anlaşılamaması durumunda, ilgili alan adında ısrarcı olmak yerine yeni bir alan adı almanız daha faydalı olur.

Mevcut alan adlarınızı siz de satışa çıkarabilirsiniz. Bu konuda merak ettiğiniz hususlar varsa “Alan Adımı Nasıl Satışa Çıkarırım” başlıklı yazımız size fikir verebilir.

Alan Adı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş yeri sahibiyseniz veya yeni projeleriniz varsa, bir web sayfanızın da olması gerekir. Günümüz koşullarında fiziki mağazanın yanı sıra dijital ortamda da varlık göstermek son derece önemlidir. Bu yüzden web sayfası sahibi olmadan önce, işinizi ve markanızı iyi bir şekilde temsil edecek bir alan adı almanız gerekir.

Alan adı alırken; markanızı temsil etmesinin yanı sıra, kolay bir şekilde akılda kalan, İngilizce karakterler ile uyumlu ve işinizi doğru yansıtan bir alan adı olmasına dikkat etmeniz sizin için faydalı olur. Dilerseniz web sayfanız hazır olduktan sonra subdomain alarak web sayfanızı destekleyebilirsiniz. Subdomainler, web sayfanızın trafiğinin artmasına yardımcı olur.

Eğer alan adını alıp aktif olarak kullanacak iseniz domian aldığınız firmadan web hosting alarak kendinize kolaylık sağlamış olursunuz. Süreleri iyi takip etmek ve hesapları yönetmek açısından tek firma ile çalışmak önemlidir. Bu sebeple doğru ve kaliteli firma seçimi önem kazanır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Almak İstediğiniz Domain Kayıtlı İse Ne Yapmalısınız? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz